Het eerste team van Vorden. Foto: Johan Bolink
Het eerste team van Vorden. Foto: Johan Bolink Johan Bolink johanbolink@gmail.com

Scorend onvermogen nekt Vorden 1 in winderig Elst

VORDEN - Net als alle vier zondagen in februari was het nu ook de tweede zondag van maart erg onstuimig voetbalweer met veel wind en regen. Vorden 1 moest afgelopen zondag in Elst tegen Spero en het voor de tweede achtereenvolgende keer uitblijven van doelpunten had als gevolg dat de tegenstander slechts eenmaal hoefde te scoren voor de volle winst. En dat deed Spero al in de vijfde minuut: 1-0. Het betekende de tweede Vordense nederlaag in het kalenderjaar 2020.

Aangezien het Sportpark van de 1500 leden tellende Betuwse voetbalclub in een vlakke en kale omgeving ligt kon de harde wind nadrukkelijk het spel beïnvloeden. De Vordense voetballers deden het desondanks qua veldspel en percentage balbezit zeker niet slecht en speelden met de juiste beleving en instelling, maar de geel-zwarten dwongen eenvoudigweg niet of nauwelijks kansen af.

Al vroeg in de wedstrijd werd het 1-0 voor Spero toen er niet voldoende 'werd doorgedekt' en de spits van de thuisclub ongehinderd in kon schieten vanaf de 16-meterlijn. Deze vroege achterstand kon de ploeg van trainer Manfred Graven niet meer rechtzetten. Toch werd in de 30ste minuut het net gevonden door Frank Hiddink maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft drong Vorden nog meer aan, door in het laatste kwartier zelfs 1 op 1 te gaan spelen en met vier spitsen: invaller Nick Ziggers uit de JO19-1 kwam naast Frank Hiddink te staan. Vorden 1 kwam echter niet verder drie á vier kansjes uit dode spelmomenten waarbij een indraaiende vrije trap van Daan Horstman richting de tweede paal nog bijna de 1-1 betekende.

Het leek allemaal de goede kant op te gaan in dit kalenderjaar want eind januari werd er gelijkgespeeld tegen WAVV (drie keer gescoord), gewonnen van DIO (twee keer gescoord) en gelijkgespeeld tegen Eendracht'30 (één keer gescoord), maar zowel vorige week tegen Union in Malden als afgelopen zondag in Elst bleven doelpunten van de geel-zwarten uit en zij verloren beide wedstrijden. Het probleem van Vorden in de afgelopen twee wedstrijden is ook wel een beetje terug te lezen op de topscorerslijst van de tweede klasse I.

De top 5 van deze lijst staat op respectievelijk 19, 13, 12 en 10 (2x) doelpunten. De topscorer van Vorden, Ate Barendsen, komt met zijn vijf doelpunten pas op de 28ste plaats. Bij de top 50 van topschutters komt dan nog Daan Horstman (39ste) met 4 doelpunten en in de lijst met spelers met drie doelpunten (vanaf plek 41) staat dan Gijs van der Veen nog genoteerd.

Komende zondag speelt Vorden thuis tegen DCS. De wedstrijd op Sportpark 't Grote Veld begint om 14.00 uur.