Spelmoment uit de wedstrijd van de Dash-dames tegen Rosstars. Foto: PR
Spelmoment uit de wedstrijd van de Dash-dames tegen Rosstars. Foto: PR

Dash dames 1 wint na valse start

Trainer Henk was op vakantie maar had twee vervangers geregeld

VORDEN - Na vijf weken geen wedstrijd meer te hebben gehad zijn de volleybaldames van het Vordense Dash met succes aan het volgende competitieduel begonnen. Na een valse start gaven zij de dames van Rosstars het nakijken: 3-1.

Trainer Henk was op vakantie maar had twee vervangers geregeld. Ook het team was aangepast want naast Jade kon de nummer 5 Lot niet meedoen: zij zat ziek thuis met buikgriep. Omdat de wedstrijden van dames 2 en 3 aardig waren uitgelopen kon het eerste team pas om 18.45 uur aan de wedstrijd beginnen. De start was niet geweldig maar na een time-out en een peptalk kwam de vorm terug. Helaas net te laat, want de set ging met 19-25 verloren.

Maar de comeback zette zich voort en met goed serveren, goede passes en aanvallen eindigde de tweede set in 25-20. Ook in de derde set kon met wat slimme balletjes en een goed blok een voorsprong worden opgebouwd, die tot het eind in stand bleef: 25-21.

In de laatste set moesten de Vordense dames laten zien dat ze ook een hele wedstrijd goed kunnen spelen: blijven vechten voor elkaar en blijven gaan. Een paar lange rally's die door Dash werden afgemaakt gaven extra motivatie en kracht om deze set ook te winnen. Toch werd het nog spannend. Dash stond op matchpoint maar Rosstars kwam nog op 25-24. Het laatste punt, de setwinst èn de wedstrijd vielen echter in Vordense handen: 3-1.

Na de wedstrijd, die uiteindelijk pas om half negen was afgelopen, moesten de dames zich vervolgens opnieuw haasten voor het volgende toernooi: beerpong in de kantine