Handballers Quintus hebben flink gewerkt

HENGELO – Teams van Hanbalvereniging SV Quintus speelden zaterdag 7 en zondag 8 hun uit- en thuiswedstrijden. Het lukte de E-tjes, Heren Senioren 1 en Dames B1 om punten te behalen.

Quintus Dames Senioren moesten zaterdag 7 maart uit tegen HV Angeren. Door enkele afzeggingen moesten ze het team aanvullen met twee meisjes van Dames B. Na een fysiek zware strijd stond Quintus aan het eind met lege handen. Eindstand 20-14.
Quintus E1 speelde zondag 8 maart uit in Ede tegen Reehorst E1. De kinderen hadden er weer zin in. Het team van de tegenstander bleek nog wat onervaren, met een aantal nieuwe spelers erbij. Er werd flink gescoord aan beide kanten. Quintus speelde goed over, daarin zijn ze echt gegroeid. Uiteindelijk behaalden ze een mooie overwinning: 11-19.

Zondagochtend speelde Quintus HS1 uit in Ruurlo tegen Blauw Wit. Na het startsignaal van de wedstrijd kwam Quintus snel op voorsprong door een aantal snelle aanvallen. Dit werd echter door Blauw Wit ingelopen. Vanaf tien minuten spelen konden de Hengeloërs hun voorsprong langzaam uitbouwen tot een ruststand van 9-20. Voor de tweede helft was het zaak voor Quintus om de voorsprong vast te houden en niet te verslappen. Blauw Wit scoorde door een sterke dekking slechts vier doelpunten. De snelheid van de wedstrijd was minder maar ondanks dat wisten de heren van Quintus nog vijftien punten te maken; eindstand 13-35. De volgende wedstrijd wordt thuis gespeeld in De Kamp tegen Reehorst (Ede) op 22 maart om 13.55 uur.
Dames B1 ging naar Ruurlo voor een wedstrijd tegen Blauw Wit. De Quintusmeiden wisten al dat dit een spannende pot kon worden. In de kleedkamer werd de wedstrijd voorbesproken; Ruurlo had in feite maar één schutter, die Quintus prima in toom kon houden. Er waren mooie aanvallen en wissels. De verdediging stond als een muur. De dames wonnen de wedstrijd: eindstand 14-12.

Quintus HA1 speelde zondag tegen Reehorst in Ede. Voor Quintus zag het er veelbelovend uit. Er zat veel druk op, ze moesten winnen om nog kans te maken op de derde plek in het kampioenschap. Het eerste punt bleef voor beide partijen lang uit, waarna Quintus op achterstand kwam en moeite had om de voorsprong te bemachtigen. Halverwege de wedstrijd stond Quintus een aantal punten achter. De tweede helft begon zeer fanatiek maar helaas kregen de jongens het niet voor elkaar om op voorsprong te komen. De wedstrijd eindigde met 29-22.
Jongens HB1 moesten thuis in Sporthal de Kamp tegen Twente/Olympia. Deze tegenstander begon heel flitsend en snel met hele goede spelers, goed combinerend en verdedigend. Eerste helft had Quintus weinig in te brengen en kwam snel op grote achterstand. Tweede helft complimenten naar de Quintusjongens, want ondanks dat bleven ze goed spelen. Goede aanvallen tot gevolg, waardoor er een gelijkwaardige tweede helft ontstond. Eindstand 21-35.
Heren 2 moest thuis aantreden tegen koploper Artemis '15. De eerste tien minuten gingen gelijk op, wat resulteerde in een 4-4 tussenstand. Quintus creëerde genoeg kansen maar vergat om goals te maken. Artemis deed dit wel. Ruststand: 8-13. De tweede helft ging wederom gelijk op, maar de fouten en het missen van kansen resulteerde in een 18-26 eindstand.