Alzheimer Café over opname bij dementie

VORDEN/ZUTPHEN -De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland houdt op elke derde woensdag van de maand voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie, een Alzheimer Café in Zutphen. Het Café is gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt. De activiteiten zijn inspirerend, informatief en hebben soms een confronterend thema. Men kan rekenen op een deskundige spreker, boeiende discussies én gezelligheid.

Het thema van 18 maart is: Als opname in zicht komt. Bij dementie komt er vaak een moment dat thuis wonen niet meer gaat. Zeker als u of uw naaste met dementie 24 uur per dag zorg en ondersteuning nodig heeft. Opname in een verpleeghuis is dan een goede oplossing, maar ook een lastige beslissing.

Op deze avond zullen casemanagers dementie Helma Sletterink en Karen Gieling uitleg geven over wat er allemaal komt kijken bij een opname. Ze vertellen over de stappen die er gezet moeten worden en zullen vanuit hun ervaring tips geven. Ook zullen ze ingaan op de veranderende regels in het kader van de invoering van de wet Zorg en Dwang per 1 januari 2020

Zoals altijd is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Locatie: Alzheimer Café, Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Meer informatie, bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411