De bak waarin de flessen werden verzameld. Foto: PR
De bak waarin de flessen werden verzameld. Foto: PR

Sccsschl 3.0 haalt ruim 120 euro op voor Australië

WOLFERSVEEN – Leerlingen van de Sccsschl 3.0 (Successchool 3.0) en hun ouders hielden de afgelopen weken een flessenactie op hun school in Wolfersveen om de slachtoffers van de bosbranden in Australië te helpen. De opbrengst – 121,80 euro – doneren zij aan goede doelen die zich inzetten voor de getroffen dieren en mensen.

Twee leerlingen uit groep 7/8 hoorden van de bosbranden in Australië. Zij wilden meteen helpen en bedachten een plan. De leerlingen en ouders van de school konden flessen met statiegeld inleveren in een bak in de hal op school.
De actie is nu voorbij en het geld wat de Sccsschl 3.0 heeft opgehaald wordt naar Australië gestuurd. Een deel van het geld gaat naar een goed doel dat de mensen helpt in Australië. Met dit geld kunnen ze daar huizen bouwen voor de mensen die door het vuur dakloos raakten. Het andere deel van het geld gaat naar de dieren die slachtoffer werden van de branden.
In november 2019 zijn de bosbranden begonnen en 2 maart 2020 maakte de brandweer van New South Wales bekend dat de branden nu onder controle zijn.

Dit artikel is gemaakt door Noa, Karlijn en Dione. Leerlingen uit Unit 4 van de Sccsschl 3.0 in Wolfersveen. Deze klas kreeg na een gastles van Gerwin Nijkamp, hoofdredacteur bij Achterhoek Nieuws, de opdracht om een nieuwsbericht te maken voor Contact. Tijdens het bezoek aan de redactie van deze krant werd besloten dit bericht te publiceren.