Cultuurfonds Vorden zet in op variatie

Cultuurfonds Vorden zet in op variatie

VORDEN - Ook dit jaar zullen er op bescheiden schaal verschillende activiteiten georganiseerd worden door het Vordens Cultuurfonds dat als motto heeft een bijdrage te leveren aan een inspirerend kunst en cultuurklimaat in Vorden. Naast drie concerten op verschillende locaties, worden lezingen georganiseerd, wordt er jaarlijks een programma geboden aan de Vordense jeugd tijdens de kinderboekenweek en wordt er met andere verenigingen en stichtingen samengewerkt. Zo staat er voor 22 maart een concert van het jongerenkwintet Vive Brass op stapel maar eerst is er zondag 16 februari om 15.00 uur een lezing Jaap Nijstad bij Hotel Bakker.

Poëzie-kunstlezing
Kunsthistoricus Jaap Nijstad uit Lochem zal het hebben over hoe dichters geïnspireerd raken door een kunstwerk en daar als het ware een ode aan brengen. Verschillende dichters zijn begeesterd door een schilderij, een beeld, een gebouw of een foto. Poëtische taal kan zelf al boeiend zijn, maar als die gepaard gaat met het zien van een kunstwerk, werkt dat op meerdere zintuigen.

Voor donateurs van Cultuurfonds Vorden is een kaart gratis te verkrijgen bij Bruna, anderen kunnen hier voor 10 euro een kaartje kopen of zich van een plaats verzekeren door 10 euro over te maken op rekeningnummer NL80RABO 0142668931 van Cultuurfonds Vorden onder vermelding van 'Poëzielezing'. Een kopje koffie of thee bij binnenkomst is inbegrepen. Na afloop kan er nog nagepraat worden, ook met Jaap Nijstad.