Kustregio

Kustregio

"Goedemorgen dames en heren, welkom in deze zweeftrein! Welkom in de Achterhoek! U bent zojuist geland op Winterswijk International Airport. Ik hoop dat u een goede vlucht heeft gehad. Ik ben deze week uw reisleider. Mocht u vragen hebben, dan kunt u bij mij terecht en u kunt mij uiteraard ook bereiken via onze app en via het mobiele nummer dat u straks krijgt uitgereikt."

"Deze zweeftrein raast dwars door onze regio en zal zich over zo'n tien minuten opsplitsen in verschillende delen. Schrik niet: uw mobiele telefoon heeft er al voor gezorgd dat u in het juiste gedeelte zit. Zo komt u straks bijvoorbeeld in Hummelo, Hengelo of Vorden terecht. Hier zullen de medewerkers van de hotels en resorts u opwachten en u verder begeleiden naar de juiste plek."

"Graag vertel ik u wat over onze regio. Om te beginnen de beste wensen voor het jaar 2332. Wat fijn dat u ervoor heeft gekozen om het jaar in onze regio te beginnen. Een goede keus, want zoals u weet is de Achterhoek uitgeroepen tot de mooiste kustregio van Europa. Daarbij is het zeer aangenaam januariweer. De temperaturen liggen tussen de 25 en de 30 graden, het is zonnig en de wind is matig."

"U kunt hier in alle rust genieten van uw verblijf aan de Noordzee. Een bijzondere zee, want de geschiedenis ervan vertelt de geschiedenis van een heel land. Zo heeft ook deze regio een eigen geschiedenis. Zo'n 300 jaar geleden was het hier een zeer rustig plattelandsgebied, waar de mensen gemoedelijk met elkaar samenleefden. Er was zelfs sprake van bevolkingskrimp, dat is nu ondenkbaar."

"Wilt u een dagje uit? Dan kan ik het Achterhoeks Museum in Doetinchem van harte aanbevelen. Daar kunt u bijvoorbeeld uitleg krijgen over de vlaggen die u overal ziet hangen. De voetballiefhebbers moeten zeker even langs bij De Graafschap. Het nieuwe stadion De Vijverberg biedt plaats aan 120.000 toeschouwers. En vlak voor onze kust ligt het eiland de Posbank, dat ook zeker een bezoekje waard is."

"Wilt u langer weg van het zwembad? Geen probleem! Ook voor een langere trip zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u middels een boottrip een bezoek brengen aan het vulkanische eiland Volendam. Houd daarbij wel de meeste actuele berichtgeving in de gaten. De Jan Smit-vulkaan houdt zich al een tijdje rustig, maar deze kan vanuit het niets weer tot uitbarsting komen."

"Voor nu wens ik u een prettige vakantie in de Achterhoek. Wellicht zien we elkaar ergens in de komende week terug. Hoe dan ook hoop ik u in de toekomst nogmaals in onze regio te mogen verwelkomen. Heeft u in mei al iets te doen? Dan hebben we hier namelijk de Formule 1 van Varssel, de vijftigste editie alweer!"