De Kluntjespot in Haarlo. Foto: PR
De Kluntjespot in Haarlo. Foto: PR Foto:

Muziektheater in de Kluntjespot

Muziektheater in de Kluntjespot

HAARLO - Op zaterdag 1 februari vindt de muziektheatervoorstelling 'Die ik ben' plaats in de Kluntjespot aan de Wolinkweg in Haarlo. De voorstelling, gespeeld door Kirsten Benschop met Derk Groen op gitaar en darboeka, begint om 20.00 uur en de toegang kost tien euro.

In een wereld waarin realiteit lijkt plaats te maken voor zelfgecreëerde virtualiteit, is Die Ik Ben een oproep tot echtheid. En dus duikt Kirsten, met de nodige (zelf)spot, in het ingewikkelde gangenstelsel van ons brein. Waarom doen we wat we doen en zeggen we wat we zeggen? Waarom vinden we het moeilijk om eerlijk en oprecht te zijn en doen we ons voor als iemand die we misschien wel helemaal niet zijn? Intussen voelen we ons verre van gelukkig en dempen we onze onrust en eenzaamheid door te zoeken naar voortdurende afleiding en een bezoekje aan de zoveelste therapeut.

In Die Ik Ben is Kirsten meer zichzelf dan ooit tevoren. Hoe blijft zij overeind in een dik-ik tijdperk waarin geluk een doel op zich is geworden en waarin haar leven geregeerd wordt door aandacht en erbij willen horen? Die Ik Ben is muziektheater met een knipoog naar zingeving. Breindenken, keuzestress, relaties, burn-out, social media, eindigheid, zelfhulpboeken en meer: het komt allemaal voorbij.

Die Ik Ben rekent af met dromen over morgen en mijmeren over gisteren, want is het leven niet eenvoudiger als je de realiteit accepteert zoals die is? En is contact niet wezenlijker als je je gekend weet zoals je écht bent? Hardop (onder)zoekend, zingend, verhalend en poëtisch zet Kirsten, begeleid door Derk Groen op gitaar en darboeka, een scherpe, relativerende, herkenbare en bovenal eerlijke voorstelling neer.