De Noord-Hollandse folkband Mind the Midgie. Foto: PR
De Noord-Hollandse folkband Mind the Midgie. Foto: PR Foto:

Mind the Midgie bij Onder de Molen

VORDEN - Ierse klanken uit Noord-Holland bij Theater Onder de Molen in Vorden. Op zondag 26 januari treedt daar folkband Mind the Midgie op.

Deze Noord-Hollandse band is alweer zo'n twintig jaar actief en speelde op vele podia en festivals in het Nederlandse folkcircuit. Het repertoire bestaat uit hun favoriete Ierse jigs en reels, polka's en hornpipes. Van bekende en minder bekende songs uit Ierland heeft de band verrassende bewerkingen gemaakt. De band staat voor een swingend optreden, gloedvolle songs 'and a lot of craic' (plezier en vermaak).

Ierse klanken

uit Noord-

Holland

Zangeres van de band is de van oorsprong Engelse Wendy Seager, die in het verleden zong bij onder meer Emerald en de band Drumlin. Zij roert ook de bodhran, de Ierse trommel. Max van Gelder speelt de buttonaccordeon, whistle en lowwhistle. Een virtuoos en al jaren de stille kracht achter de vermaarde Ierse sessies in Café Mulligans Amsterdam. Auke Hofstra is de gitarist en mandolinespeler van de band die naast zijn verfijnde gitaarspel ook nog mooie tunes voor de groep schrijft. Banjo en bouzoukispeler Paul Pallesen is een duizendpoot die ook actief is in de jazzwereld, maar daarnaast een grote passie heeft voor traditionele Ierse en Schotse folk. Klarinettist Michel Duijves is eveneens een veelzijdig muzikant. Hij speelde in verschillende Klezmer en Balkan muziekgroepen en verkende met zijn band Maalstroom de grenzen van de nieuwe folk.

Deze vrolijke muziekmiddag bij Theater onder de molen (Lindeseweg 29) begint om 15 uur. De entree bedraagt 10 euro. Het theater heeft een beperkte capaciteit, vooraf reserveren wordt dan ook aanbevolen (mail kaarten@theateronderdemolen.nl, tel. 0575-556314 (bij voorkeur tussen 18:00 en 19:00 uur).


theateronderdemolen.nl