Quintus Heren 1 behaalt winst in Heeten

Quintus Heren 1 behaalt winst in Heeten

HENGELO – Op zaterdag 11 en zondag 12 januari speelden teams van Handbalvereniging SV Quintus hun uitwedstrijden.

Quintus Heren senioren 1 reisde met een gehavend team zaterdag 11 januari af naar Heeten. De wedstrijd ging vlot van start; beide teams wilden snel spelen. Met rust stond Quintus voor met 14-19, na rust gingen de Hengeloërs door met het snelle spel en dat resulteerde in een eindstand van 34-39 in het voordeel van heren 1 van Quintus.

Voor Quintus E1 stond een zware thuiswedstrijd op het programma, tegen Artemis E3 uit Doetinchem. Toch gingen de spelers van Quintus er voor en bij rust leidden ze zelfs met 4-3. Helaas verliep de tweede helft iets minder gunstig en scoorde Artemis veel meer. Eindstand: 7-11.

Quintus D1 moest aantreden tegen Duiven D2. Een zeer pittige wedstrijd van beide kanten. Er werd goed verdedigd en zeer goed gekeept, aan beide kanten. Aanvallend op en af, maar Quintus was Duiven net iets te slim af! Eindstand 8-11.

De Quintus DB1 meiden moesten tegen OBW. Thuis nipt verloren, dus kans op revanche. De eerste kansen waren voor Quintus, jammer genoeg allen op de keepster van OBW. Met vlagen werd er goed gespeeld. De ruststand was nipt in het voordeel van OBW. Na rust ging het helemaal mis. OBW liep vijf goals weg. Na tien minuten kwam Quintus weer beter in het spel en verdedigde goed en liet mooie aanvallen zien. Uitslag 12-8.

Quintus Heren 2 speelde zondagmiddag uit bij Udi 2 te Arnhem. In de eerste helft liepen de mannen van Quintus achter de feiten aan en wisten het goal van de tegenstander moeilijk te vinden. Ruststand 11-5. Na rust leek Quintus goed in de wedstrijd te komen en werd de achterstand tot enkele punten verkleind. In de slotfase bleek Udi toch het beste van het spel te hebben waardoor de punten in Arnhem bleven. Eindstand 23-15.

Zondag 12 januari moest Dames 1 van Quintus aantreden tegen de nummer één van de poule OBW. Helaas was het team door een aantal afmeldingen niet op volle kracht. Eerste helft konden de dames van Quintus redelijk goed bij blijven wat kwam door een goede dekking. De tweede helft begon de conditie een belangrijke rol te spelen. Slordige fouten in de aanval werden direct afgestraft. Al met al een goede eerste helft en een moeizame tweede helft wat resulteerde in een eindstand van 25-14.