Dash strijdend naar
overwinning in Vorden

Dash strijdend naar
overwinning in Vorden

VORDEN - Op zaterdag 11 januari was het eindelijk weer zover. Na een trainings- en wedstrijdloze periode tijdens de feestdagen, mocht Dash dames 1 aantreden om te spelen tegen VCV dames 1 uit Varsseveld. Dash staat op de laatste plaats in de competitie en VCV is de nummer 10 in de ranking. Tijdens de wedstrijd in Varsseveld, aan het begin van het seizoen, gingen er 3 van de 4 sets met miniem verschil naar Varsseveld, dus Dash dames 1 stond er op om voor ieder punt hard te vechten en te laten zien wat zij waard is.

In de eerste set gaan de Vordense dames wat gezapig van start. De servicedruk komt vooral van Varsseveldse zijde. Toch worden er schitterende rally's gespeeld. Het publiek wordt getrakteerd op spectaculair spel. Anouk Nijbroek scoort met een mooie, zogeheten, steekbal. Helaas trekt Dash dames 1 aan het kortste eind in de eerste set. Er zal agressiever gespeeld moeten worden om punten eerder af te maken.

Vol goede moed gaat Dash dames 1 van start in de tweede set. Helaas kijkt het Vordense team al snel tegen een achterstand aan. Coach Henk Wahl voert dan een dubbele wissel uit, waarbij Maaike Draaijer direct de toon zet met haar service. Dash dames 1 komt meer in haar spel en weet met geweldige reddingen en gretig spel volledig terug te vechten. Met een schitterende doortikbal weet Dash de set uiteindelijk met 26-24 binnen te slepen.

Dash weet dat zij in de derde set geen steken kan laten vallen. Ze zullen moeten blijven vechten voor ieder punt. De Vordense dames proberen in deze set de servicedruk op te schroeven. Het gaat erg gelijk op. Er volgt weer een bloedstollend spannende eindfase, waar lange rally's worden gespeeld en waar wordt gevochten voor iedere bal. Dash dames 1 werkt echt als een team. De dames werken hard voor en met elkaar. Met 28-26 weet Dash dames 1 op een 2-1 setstand te komen.

Tijdens de vierde set komt Dash niet helemaal goed uit de startblokken. Het ontbreekt het team aan het zetten van de puntjes op de i. VCV voert in deze set een goede servicedruk uit, waardoor er aan Vordense zijde minder gevarieerd kan worden. De set gaat met 18-25 naar VCV.

Dash dames 1 is, na een emotionele week, gebrand op het halen van de overwinning. In de vijfde set, wordt er gestart krachtige services. Hierdoor heeft VCV minder aanspeelmogelijkheden in de aanval. Tot de kantwissel, gaat het nog redelijk gelijk op. Na de kantwissel weet Dash een kleine voorsprong uit te bouwen. In een geweldige slotfase, waarbij harde aanvallen worden afgewisseld met tactisch mooi uitgevoerd spel, weet Dash dames 1 de overwinning naar zich toe te trekken. Onder groots gejuich weet Dash de set met 15-10 te winnen en hierdoor gaat de wedstrijd met 3-2 naar Dash. Hierdoor stijgt Dash 1 plekje op de ranglijst naar plek 11.

Op zaterdag 18 januari speelt Dash dames 1 tegen de Krekkers uit Mariaparochie. Zij staan momenteel derde in de competitie. Hopelijk weten de dames uit Vorden hun goede gevoel van deze wedstrijd mee te nemen en vast te houden in de wedstrijd tegen de Krekkers. Om 16.30 uur wordt de wedstrijd gespeeld in de Haambrink en support kan het team altijd goed gebruiken.