Boy Reukers bij de prijsuitreiking. Foto: PR
Boy Reukers bij de prijsuitreiking. Foto: PR

Freddy Bettink en jeugdlid Boy Reukers nationaal kampioen

Freddy Bettink en jeugdlid Boy Reukers nationaal kampioen

VORDEN - Nationale Bondsshow van Hoenders en Konijnen werd gehouden in Assen. Twee leden van P.K.V. zijn op de Nationale Bonds Show nationaal kampioen geworden. Freddy Bettink werd nationaal kampioen bij de klein siervogels met een Japanse Kwartel en jeugdlid Boy Reukers bij de Serama's.

Uitslagen:
Kleine siervogels:

Japanse Kwartel: F. Bettink 1xU, 2xF, 4xZG

Hoenders:
Wyandotte: H. Berenpas 2xZG, 1xG

Serama's:
Serama: Boy Reukers 1xF, 2xZG

Konijnen:
Franse Hangoor: J. Agterkamp 2xF, 2xG
Witte Nieuw Zeelander: H. Bolwiender 1xF, 2xZG
Witte van Hotot: S. Janssen 2xZG
Wener: H. Nijenhuis 3xF, 2xZG
Rode Nieuw Zeelander: G. Lenselink 4xF
Papillon: T. Janssen 3xF, 3xZG
Hollander: T. Janssen 6xF, E. Jansen 4xF Femke Jansen 2xZG
Klein Zilver: S. Janssen 3xF, 2xZG
Rus: T. Janssen 2xZG
Tan: W. Boersma 1xF, 4xZG


Activiteiten van de jubilarissen

Door Jan Hendriksen
Vervolg van voorpagina

VORDEN - Ludo Eijkelkamp (75) werd als zestienjarige lid van het koor. De bariton zong de eerste jaren onder leiding van de alom bekende Vordense dirigent Derk Wolters. "Waar nu veertigers de jongste leden zijn is er in de loop der jaren binnen het koor wel wat veranderd. Samen met zijn broers heeft Ludo in het verleden als de Gebroeders Eijkelkamp de ruime omgeving van Vorden ook met koorzang vermaakt. Lange tijd heeft hij ook opgetreden met het Achterhoeks Vocaal Kwartet", vertelde Henk Sleumer tijdens zijn felicitatie aan Ludo.

Willy Winkelman (79), inmiddels ook bariton en zwager van Ludo, sloot zich tien jaar later aan bij het Vordens Mannenkoor. Volgens zijn vrouw Hennie geniet Willy volop van het koor maar wil hij niet graag op de voorgrond treden. Hij begon bij de eerste tenoren maar zingt nu al weer jaren als bariton. Leo Bleumink (72) is ook vijftig jaar lid. Leo was in de jaren zestig ook al een poosje bij het Mannenkoor maar zijn studie voor bouwkundig aannemer was niet te combineren met zijn zanghobby. Daarom stopte hij enkele jaren als koorlid. Ook was hij in die jaren heel actief bij carnavalsvereniging De Deurdreijers op de Kranenburg waar jaarlijks een groots carnavalsfeest werd georganiseerd. Leo heeft bij het Vordens Mannenkoor altijd als de tweede tenor gezongen. Ook hij treedt niet graag op de voorgrond ook al staat hij wel op de voorste rij bij het koor.

De vierde jubilaris, Hans Harmens (83) is veertig jaar lid. Hij was niet aanwezig tijdens de huldiging omdat hij herstellende is van een oogoperatie. Hij zal binnenkort op de repetitieavond worden gehuldigd. "Hans Harmens is als trouw lid een vaste waarde in de baritonpartij. Na zijn verhuizing naar Ruurlo komt hij op maandagavond steeds graag terug naar het Vordense Kulturhus voor de repetitieavonden", aldus Henk Sleumer. Secretaris Peter Nijenhuis voorzag de jubilarissen van de bijbehorende gouden speldjes.

Pubquiz
De Nieuwjaarsbijeenkomst werd verder opgeluisterd door een gezellige pubquiz. Voor de zangers en partners uit Vorden en omgeving een pittige maar vooral vermakelijke kennistest. Herman Vrielink presenteerde de quiz die hij samen met zijn vrouw Ansje had voorbereid.
Vanaf deze week gaan de mannen weer volop repeteren onder leiding van dirigent Christo Guenov. Een
nieuw jaar waarin de bevrijding van Vorden 75 jaar geleden op zaterdagavond 4 april in sporthal 't Jebbink groots zal worden gevierd met een concert van Vordense muziek- en zangverenigingen en enkele solisten waaraan het Vordens Mannenkoor ook zijn medewerking zal verlenen.

Repetities
Belangstellende voor koorzang kunnen elke maandagavond vanaf 20.00 uur aansluiten bij de repetities van het Vordens Mannenkoor in het Kulturhus om de sfeer te proeven. Na meerdere repetities kan men dan besluiten lid te worden van het Mannenkoor.