Genomineerde vrijwilligers Appie Krijt en Thea Lebbink, en vrijwilliger van het jaar Annie Steenkamp. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Genomineerde vrijwilligers Appie Krijt en Thea Lebbink, en vrijwilliger van het jaar Annie Steenkamp. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Annie Steenkamp vrijwilliger van het jaar 2019

BRONCKHORST/HENGELO – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst is eveneens een moment om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De jury selecteerde drie genomineerden uit het grote aantal aanmeldingen. Uiteindelijk werd Annie Steenkamp uit Hengelo uitgekozen tot vrijwilliger van het jaar 2019. "Deze prijs staat symbool voor alle vrijwilligers in de gemeente."

Door Liesbeth Spaansen

Voorafgaand aan de bekendmaking konden de aanwezigen in de raadzaal via filmpjes van de genomineerde vrijwilligers kennis met hen maken. Zij kregen een oorkonde en bloemen uitgereikt.
Annie Steenkamp-Kock
Mevrouw Steenkamp (88 jaar) zorgt onder andere voor koffie tijdens de inloopmorgen bij de RK-kerk in Hengelo, ze poetst de banken, is lid van de bezoekersgroep en collecteert voor het kanker- en Pr. Beatrixfonds, Nierstichting en Diabetesfonds. Ze heeft zich ook jarenlang ingezet als vrijwilliger bij de Zonnebloem.
Na haar benoeming las ze een brief voor waarin ze iedereen bedankte voor het aanmelden. Ze sloot af met het voordragen van een gedicht, waar ze menigeen mee ontroerde.

Appie Krijt
De heer Krijt uit Wichmond is meer dan tien jaar vrijwilliger voor de Hackforterhof. Hij wandelt hij met bewoners, doet spelletjes met ze, schenkt koffie en bezorgt iedereen zo een leuke morgen. Daarnaast is hij actief voor de Zonnebloem en helpt hij bij de maaltijden voor de bewoners van de Delle.

Thea Lebbink
Mevrouw Lebbink uit Olburgen zet zich al jarenlang als vrijwilliger in bij de kerk, waarvoor ze het 150-jarig bestaan organiseerde. Ze was actief bij de voormalige basisschool, collecteert, is betrokken bij de kermisorganisatie en de Wakka Wakka en schenkt koffie bij de maandelijks mis van Dorothea Visser. Daarnaast is ze bij de MOV-werkgroep, Oranjevereniging, Oranjefeest en de toneelvereniging van Olburgen-Rha.