De jubilarissen en hun echtgenotes: Paul en Miranda Rutten (l.) en Henk en Astrid Wissink. Foto: Liesbeth Spaansen
De jubilarissen en hun echtgenotes: Paul en Miranda Rutten (l.) en Henk en Astrid Wissink. Foto: Liesbeth Spaansen

Henk Wissink en Paul Rutten al veertig jaar mannen van staal

Henk Wissink en Paul Rutten al veertig jaar mannen van staal

HENGELO – Al direct na de nieuwjaarswensen voor 2020 mochten medewerkers van Reesink Production in Hengelo op dinsdag 7 januari voor taart naar de kantine komen. Daar stonden twee collega's in het zonnetje voor hun veertigjarig dienstjubileum. Henk Wissink en Paul Rutten waren uitgenodigd en kregen een cadeau overhandigd na de toespraak van directeur Jint van Dijk. Hun echtgenotes kregen bloemen.

Door Liesbeth Spaansen

Reesink Production produceert stalen componenten, gemonteerde halffabricaten en compleet afgemonteerde machines, onder andere de Kaweco landbouwmachines, al vanaf eind '70 begin '80. Gestart werd met Stapelbroek en Jansen, later werd dit Staja en in augustus 2017 is Staja bij Reesink gekomen en ging het bedrijf verder onder de naam Reesink Production.

Henk Wissink kwam op 1 januari 1980 in dienst, maar werkte er toen al. Hij startte zijn werkzaamheden zaterdags op de boerderij bij zijn buurjongens Theo en Bennie Stapelbroek. "Toen ben ik gaan lassen in de avonduren. Mijn eerste werkgever was Machinefabriek Vrieco in Zelhem, wat later overging naar Hosakawa Micron in Doetinchem. Daarna ben ik bij Staja begonnen, nu veertig jaar geleden, met het CO2 lasapparaat."
Jint van Dijk portretteert Henk als een duizendpoot, die altijd bezig is met staal. "Van montage tot reparatie, Henk is altijd en overal inzetbaar. Zijn loopbaan door de hele veertig jaar heen is op staalgebied geënt. Wij feliciteren je met het veertigjarig jubileum. Henk is nog altijd actief bij de firma met onder andere het walsen van platen voor de productie van onze tankwagens en het uitsorteren van stalen onderdelen." Henk kreeg een van staal gelast beeldje van een CO2-lasser cadeau. Zijn vrouw Astrid kreeg bloemen.

Paul Rutten begon op 14 januari 1980. Hij werkte toen bij Kamps de Wild in Zevenaar. "Ik ben begonnen met montage van tanks, regenmachines en kuilvoersnijders. Vanaf 2000 werk ik op kantoor. In 2002 is de machinefabriek van Kamps de Wild overgenomen door Staja, waarna ik eind 2012 met het bedrijf mee verhuisd ben naar Hengelo." Jint van Dijk: "Paul heeft altijd een voorliefde voor landbouwmachines gehad. Hij was werkzaam bij een loonbedrijf en in de winterperiode bij Kamps de Wild in de montage en daarna in het magazijn. Helaas heb je vanwege rugklachten het werk moeten aanpassen en ben je naar kantoor gegaan waar je je bezig hield met onderdelenverkoop en vrijwel alle voorkomende administratieve werkzaamheden. Dit doe je nu nog steeds."
Als afscheidscadeau kreeg Paul een beeldje van staal waarbij zijn beroep aan het bureau wordt uitgebeeld. De bloemen werden overhandigd aan zijn vrouw Miranda.

Na de felicitaties van de aanwezige collega's, maar ook voormalig directeur Theo Stapelbroek gingen Henk en Paul weer aan het werk.
Van Dijk hoopt dat de beide heren nog lang en met veel plezier kunnen blijven werken. "Een dag werken met ellende duurt een week, maar een week werken met plezier duurt een dag", besluit hij.