Kranenburgs Toneel (Krato) is momenteel nog druk aan het repeteren voor het blijspel 'Het onrustige rusthuis'. Foto: PR
Kranenburgs Toneel (Krato) is momenteel nog druk aan het repeteren voor het blijspel 'Het onrustige rusthuis'. Foto: PR Foto:

Krato presenteert het blijspel 'Het
onrustige rusthuis'

KRANENBURG/VORDEN – Toneelvereniging Kranenburgs Toneel (Krato) presenteert zaterdagavond 15 februari in Het Kulturhus in Vorden het blijspel 'Het onrustige rusthuis'. Onder leiding van de regisseurs Marlies Meenks en Hester Stevens repeteert Krato vanaf deze week. In de afgelopen maanden is er volop geoefend voor het vier bedrijven tellende blijspel dat geschreven is door de Groningse toneelschrijver Henk Roede.

Door Jan Hendriksen

'Het onrustige rusthuis' is net een week geleden als een nieuw bejaardenhuis in Schaakdam geopend. Alles loopt nog niet op rolletjes, gelukkig zijn er dan ook nog maar een drietal bewoners aanwezig. Onder andere Olle Alle (gespeeld door Niels Groot Jebbink), die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij het tehuis in ging, Driekus (Richard Ooms), een oude arme landarbeider die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot. En tot slot Miep (Miranda Beekman), die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen. Deze drie oude van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice (Marjan Buunk), zuster Theadoramiena (Martine ten Arve), Martha van de schoonmaakafdeling (Anita Pierik), klusjesman Tammo (Bernardet Wunderink) en dokter Boonstra (Marjon de Jongh). Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok (Ann Visschers). Als er op enig moment ook nog een flinke som geld verdwijnt wordt politiechef de Kok (Dorée Golstein) opgetrommeld. Kortom: volop ingrediënten voor een ongedwongen humoristische toneelavond. Anneke Roelvink is souffleuse, de grime wordt verzorgd door Marlies Meenks en Ingrid Ooms en het decor door Dorien Groot Jebbink en Bernardet Wunderink.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling op zaterdagavond 15 februari (aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Het Kulturhus en Bloemisterij Halfman in Vorden en kosten zeven euro en drie euro voor kinderen tot en met twaalf jaar.