Recente foto van Marie-Jeanne
Recente foto van Marie-Jeanne Foto:

Wie is de biologische
vader van Marie-Jeanne?

Wie is de biologische
vader van Marie-Jeanne?

Groenlose (52) op zoek naar haar verwekker

Door Kyra Broshuis

GROENLO- Ze had een fijne jeugd bij haar adoptieouders Harrie en Marietje Blanken in Groenlo maar de wens om haar biologische ouders te ontmoeten was altijd sluimerend aanwezig. Nadat haar vader en moeder overleden waren, gingen Marie-Jeanne Bilgic-Blanken en haar echtgenoot Bayram op zoek. De biologische moeder is gevonden maar de zoektocht naar de biologische vader gaat onverminderd door.

Tehuis voor ongehuwde moeders
“Omdat we gingen trouwen, hadden we mijn geboortebewijs nodig”, vertelt Marie-Jeanne. “We zijn naar Renkum gereden waar ik op 24 oktober 1967 geboren ben in een tehuis voor ongehuwde moeders. We zijn ook nog in dat bewuste huis geweest en hebben geïnformeerd naar mijn dossier. Drie weken later konden we terugkomen om het dossier in te zien. Daaruit bleek dat de biologische moeder wel bekend is maar achter verwekker stond: onbekend.” Marie-Jeanne en haar biologische moeder hebben elkaar ontmoet: “Dat eerste gesprek verliep goed maar het werd al snel minder. Ze heeft nog wel mijn kinderen ontmoet. Mijn moeder gaf geen duidelijk antwoord op de vraag wie mijn biologische vader is. Eerst was het een vertegenwoordiger uit Groningen, daarna zei ze dat het niet wist en vervolgens dat ze gedrogeerd was en wakker werd op een bankje ergens in een park.”

Uitgaanstype
Van horen zeggen weet Marie-Jeanne dat haar moeder vroeger de opleiding voor gezinsverzorging in Brummen heeft gedaan en in Baak woonde. “Ze ging graag en veel uit en ging, zo is mij verteld, de hele Achterhoek door met haar vriendengroep. Vaak naar City, Pauw en PamPam in Groenlo en naar bar/disco Tropicana in Zutphen. Ook kwam ze veel in het café in Baak. Toen ze zwanger was van mij, is ze gestopt met de opleiding en ging ze weg uit Baak. Ze ging zogenaamd elders een opleiding volgen. De omgeving wist echter wel beter. Ik ben geboren in het tehuis van de Paula Stichting. Mijn moeder is later nog een keer zwanger geweest, ook dat kind is afgestaan ter adoptie. Mijn halfbroertje is helaas al overleden.”

Geen contact
Marie-Jeanne kan geen rust vinden en blijft op zoek naar haar biologische vader. “Ik heb al zo veel ondernomen en onder andere Spoorloos en Adres Onbekend ingeschakeld, maar ik heb simpelweg te weinig informatie. Gelukkig heb ik wel contact met familie van mijn biologische moeder maar ook zij kunnen mij niet verder helpen. Op mijn Facebookpagina heb ik wat oude foto’s en informatie over mijn moeder geplaatst; misschien dat mensen zich wat herinneren. Ik heb zelf geen contact meer met mijn moeder en kom niet verder in de zoektocht naar mijn vader. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.”

Ook voor de kleinkinderen
Marie-Jeanne kan en wil zich niet neerleggen bij het feit dat ze haar echte vader niet kent. “Ik heb een hele fijne jeugd gehad bij mijn ouders, het waren fantastische mensen, maar ik wil echt weten wie mijn biologische vader is. Het blijft knagen, ik kan het niet laten rusten.” Echtgenoot Bayram begrijpt dit volkomen: “Ik denk dat iedereen wil weten waar hij of zij vandaan komt. Ik sta volledig achter mijn vrouw. Het zou fantastisch zijn als onze kinderen toch nog een opa hebben. Mijn ouders zijn er helaas ook niet meer. Ik gun het de kinderen en ik gun het mijn vrouw zo.” Er is iemand die meer weet, daar is Marie-Jeanne van overtuigd. Weet u meer? Neem dan contact op met Marie-Jeanne via mail: jane2410@live.nl.

Meer informatie staat op facebook.com/mariejeanne.bilgicblanken.

Alle tips zijn van harte welkom.

Kinderfoto van Marie-Jeanne. Foto: PR