Lies Ankersmit, beheerder van de Pokkershutte en Heino Benthem, coach van de dag. Foto: Bert Vinkenborg
Lies Ankersmit, beheerder van de Pokkershutte en Heino Benthem, coach van de dag. Foto: Bert Vinkenborg Foto:

Er wordt op minstens 300 personen
publiek gerekend

Vervolg van voorpagina

IJZEVOORDE - Het eerste deel van het avondprogramma bestaat uit een parade met afgevaardigden van alle verenigingen uit IJzevoorde en omgeving aangevuld met individuele deelnemers die binnen marcheren en achter de Pokkershutte worden opgesteld. Ook hiermee kan 250 euro verdiend worden. Er wordt op minstens 300 personen publiek gerekend en het liefst veel meer. Als de driehonderd gehaald wordt dan levert ook dat 250 euro op.

Het spannendst wordt het spel bestaand uit een gigantische weegschaal waarop personen kunnen gaan staan of zitten. De regie bepaalt in een opdracht het aantal en de samenstelling. In principe kan iedereen uit het publiek daaraan meedoen. Omdat het opgedragen gewicht in kilo's zo dicht mogelijk benaderd moet worden is het belangrijk dat iedereen van zichzelf weet wat hij of zij 'vuil aan de haak' weegt. Met dit onderdeel kan weer 250 euro verdiend worden.

Heino Benthem, bewoner van IJzevoorde en coach van de dag, moet ervoor zorgen dat alles in goede banen wordt geleid én dat IJzevoorde wint. Heino: "We hebben al een aantal sponsors maar kunnen er nog meer gebruiken. Sponsoring kan zowel financieel als in natura." Lies Ankersmit vult aan: "Na afloop gaat de bar in de Pokkershutte open en kan iedereen een drankje en een hapje nuttigen. Die omzet kunnen we ook goed gebruiken."

Het programma wordt op TV Gelderland live uitgezonden en daarna nog acht keer herhaald. Voor belangstellenden die niet weten waar ze IJzevoorde en de Pokkershutte kunnen vinden. Het adres is Loordijk 12-14, 7004 HT in Doetinchem.