Iris in actie in een pakje gemaakt door Marinka van Winden. Foto: Leon Hofhenk Photography
Iris in actie in een pakje gemaakt door Marinka van Winden. Foto: Leon Hofhenk Photography Foto:

Iris (13) uit Drempt tweede op NK
Paalsport

DREMPT - Iris Jaspers (13 jaar) uit Drempt heeft het weekend van 22 en 23 juni meegedaan het NK Paalsport met Polesport en Aerial Hoop. Zij werd tweede op het NK 2019 met de Aerial Hoop Novice, een werkelijke topprestatie en mooie performance. Met veel dank aan haar NK coach Samantha Polman van Aerial Studio Arnhem, want zonder haar enorme inzet en toewijding was dit nooit gelukt.

Iris had een score van 30.6 en een gedeelde eerste plaats, maar de regel is dat degene met de hoogste score op technical deduction wint. De winnaars gaan naar het WK en worden geplaatst op de wereldranglijst. Aan het WK doen ruim 40 landen mee, inmiddels hebben al 36 landen hun wedstrijd gehouden. Wanneer Iris eerste was geworden, zou zij met haar score van 30.6 op dit moment als derde op de wereldranglijst staan..

Iris heeft ook meegedaan met NK Pole Sport Novice, hier behaalde zij een achtste plaats. Een verbetering ten opzichte van vorige jaar toen ze elfde werd.

Paalsport en Aerial Hoop zijn vrij nieuwe sporten waarvoor enorme kracht en lenigheid vereist is, het heeft veel weg van acrobatiek. Iris doet al bijna 4 jaar aan Polesport, Aerial Hoop en Aerial Silks. Iris heeft in de afgelopen 6 maanden gemiddeld 10 tot 12 uur per week getraind en het resultaat mag er zijn.

Volgend jaar zal ze meedoen met het NK 2020 Paalsport en gaat dan natuurlijk voor goud. Het is mogelijk Iris te volgen Instagram: 'iris-aeriallistic'.