A1 kampioen. Foto: PR
A1 kampioen. Foto: PR Foto:

SEV A1 eerste kampioenen op kunstgras

ZELHEM - Het juniorenteam A1 van korfbalvereniging SEV werd in de laatste wedstrijd van het seizoen kampioen op het nieuwe kunstgrasveld. Er werd gespeeld tegen Wesstar A1 uit Westervoort die eveneens kampioen kon worden.

Wesstar speelde in de eerste helft uitstekend en gingen voor rust aan kop. Stand 3-5. Na rust zette SEV een tandje bij en speelde beter dan Wesstar, wat vertaald werd naar de eindscore: 8-7. SEV A1 werd daarmee kampioen en mag zich de eerste kampioen op het kunstgras noemen. SEV A1 dankt de trainers Lisanne Langeveld en Andre Beeftink, evenals de sponsors Eterij de Woage en L&B voor training en support gedurende dit veldseizoen.


Winnaars Midfondvlucht

BRONCKHORST - Uitslagen van de vluchten van de drie duivenverenigingen in de gemeente Bronckhorst. Zaterdag 29 juni werd de midfondvlucht vanuit het Franse Morlincourt vervlogen.

PV De Koerier uit Zelhem: Voor de leden van De Koerier stond een midfondvlucht vanuit het Franse Morlincourt, 357 kilometer op het programma. Deze vlucht zou uiteindelijk gewonnen worden door Wilma Meijerman uit Zelhem. Door zeven liefhebbers werden 101 duiven ingezet. De snelste duif werd geklokt om 11.46.25 uur. Uitslag: Wilma Meijerman 1-4-7-10. Henk Wassink 2, Sander Gemmink 3, Harrie Niesink 5-6-9, Martie Burghout 8.

PV Vorden: De midfondvlucht vanuit Morlincourt, 365 kilometer werd gewonnen door Ria Luesink 1-4-13, Marc Tiemessen 2-8-9-10-11-12, Ronny de Beus 3-7, Ashley Eykelkamp 5-6.

PV Steeds Sneller Hengelo: De duiven van PV Steeds Sneller vlogen Morlincourt dit weekend. In verband met de hitte zijn ze extra vroeg gelost, om lekker in de ochtendfrisheid te kunnen vliegen. Raymond Koers pakt een mooie 1e, welke ook vroeg is in de CC. Van vijf deelnemers werden 39 duiven gelost. Uitslag: R. Koers (5/13) 1-2-3-7-9, E. Koers (2/6) 4-8, J. Teunissen (1/6) 5, G. Haverkamp (2/8) 6-10.


Nikita Raijmakers uit Zelhem kringkampioen met Emotion

ZELHEM - Nikita Raijmakers uit Zelhem is met haar paard Emotion Kringkampioen geworden van KNHS Kring Achterhoek, in de klasse Z2 Dressuur. Na drie selectiewedstrijden had zij de punten bij elkaar gereden voor dit kampioenschap. De laatste selectie, op 30 juni, sloot ze af met een score van 233 punten 68,52%. Deze combinatie is nu afgevaardigd voor de Regio Kampioenschappen in Zieuwent op 2 en 3 augustus en komt daar aan start in de klasse Z2.

Emotion is een 10-jarige ruin, afstammeling van Delatio x Jazz. Het paard is sinds hij 2,5 jaar oud was in bezit van de familie Raijmakers. Nikita is lid van Rijvereniging Lichtenvoorde en traint bij RS2 Dressage in Groesbeek waar ze door Seth Boschman en Robin van Lierop begeleid wordt. Dit is haar eerste seizoen voor KNHS Kring Achterhoek. Ze komt oorspronkelijk uit Brabant maar verhuisde vorig jaar met drie paarden naar Zelhem, naar haar vriend Leon Arendsen die daar een schitterende accommodatie heeft neergezet om de sport te kunnen uitoefenen op het hoogste niveau.
Nikita's andere paarden zijn William (Gribaldi x Balzflug), een 16-jarige ruin waarmee ze uitkomt in de lichte tour en een 4-jarige merrie Kwartz Decadent Grey RS2 (De Niro x Gribaldi) die nog opgeleid wordt.

Nikita Raijmakers uit Zelhem. Foto: PR