Dad's LiFe in het MuziekLokaal

HALLEHEIDE - Vrijdagavond 22 maart treedt Dad's LiFe uit Doetinchem op bij MuziekLokaal, het poppodium van het Heidehuus. Het belooft weer een gezellige muzikale avond te worden. Aanvang 21.00 uur, zaal open 20.00 uur. De toegang is een vrijwillige bijdrage.

Dad's LiFe is ontstaan in 2015, toen Ron Simonis (zang) en Albert Lichtenberg (gitaar), die al samen speelden in Rockband Sidekicks, besloten om samen als duo op te gaan treden. Na een aantal optredens werd Hans Gerrits als percussionist aan de band toegevoegd. Het uitgebreide repertoire wordt akoestisch gespeeld en bestaat uit nummers van bekende groepen uit de Top 2000, zoals The Golden Earring, Bon Jovi, Rolling Stones, maar ook Nederlandstalig komt aan bod met onder andere Frank Boeijen en De Dijk.

Thuiswedstrijden leveren winst op

HENGELO – Zes teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden hun wedstrijden op zondag 17 maart. Alleen het damesteam had een uitwedstrijd.

Dames 1 moest aan het begin van de zondagmiddag aantreden in Lent om het op te nemen tegen Ha-STU DS2. Door vele blessures geplaagd, had Quintus zelfs een C-meisje mee. Fleur bedankt. De wedstrijd werd verloren, al waren er kansen genoeg om het verschil kleiner te houden. Eindstand 27-8.
Quintus DC1 speelde in Sporthal de Kamp tegen Blauw Wit DC1. Quintus wist niet wat ze verwachten kon, want de tegenstander kwam halverwege het seizoen in deze klasse. Snel stond het thuisteam achter met 1-2, maar verbeterde tot een ruststand van 6-4. Tweede helft ging gelijk op, gingen de aanvallen een stuk beter en liepen ze uit. Eindstand 12-9. Mooi seizoen gehad en een knappe vierde plek gehaald voor het eerste jaar in de C.
Quintus HC1 ontmoette Artemis HC1. Het zou een spannende wedstrijd worden waarbij beide ploegen er met de winst vandoor konden gaan. De eerste helft ging gelijk op en resulteerde in een ruststand van 10-10. In de tweede helft was het geluk niet aan de zijde van Quintus en mochten veel schoten er net niet in. Artemis had dit geluk wel en liep uit naar een eindstand van 17-23.
HB1 moest thuis tegen Minerva, dat nog volop meespeelt om het kampioenschap en moest winnen vandaag. Het tempo was hoog vanaf het begin en de score liep snel op. Met rust stond Quintus met 11-12 achter. De tweede helft werd teruggevallen op een 6-0 dekking. Minerva kreeg hierdoor meer balverlies en een gat van drie punten werd geslagen. De aanvallen van Quintus gingen in hoog tempo door met een 29-23 overwinning tot gevolg.
De tegenstander van Quintus D1, Artemis D1 kwam met twee keer zoveel spelers naar Hengelo. Het thuisteam ging goed van start. Hun verdediging is echt stukken beter geworden en dat scheelt een hoop doelpunten. Artemis had een paar lange jongens, die over de Quintusspelers heen konden scoren, maar Quintus had Julia die scoorde. Het was een pittige wedstrijd met wat 'gebeuk' hier en daar. Toch konden ze er aan de kant van Artemis niet goed doorkomen. Veel balverlies helaas, eindstand 5-15.
Quintus Heren 1 moest aantreden tegen laagvlieger Borhave 1 uit Borne. Tot 4-4 ging het gelijk op, vervolgens trokken de Hengeloërs het gaspedaal open, wat resulteerde in een 18-10 ruststand. De tweede helft vergat Quintus door te drukken, uitslag 33-20. Een gemiste kans om te werken aan het doelsaldo.