Algemene ledenvergadering met presentatie over de patrijs

HALLE - Op woensdag 27 maart houdt dorpsbelangenorganisatie Halle's Belang haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Deze wordt gehouden in 'het Schuurtje' van Partycentrum Nijhof, Dorpsstraat 11-13 te Halle. De aanvang is 20.00 uur. In het eerste deel zullen, zoals gebruikelijk, de huishoudelijke agendapunten worden behandeld. Na de pauze zal er een presentatie worden verzorgd over het project: 'Samen voor de patrijs' ofwel 'de patrijs terug in het landschap'.

De patrijs was tot halverwege de vorige eeuw een algemene verschijning. Het aantal was echter teruggelopen tot slechts vijf procent. Maar vanaf 2013 Iis een groep betrokken personen bezig om het tij te keren. Zij willen deze vogel, die zo kenmerkend is voor het Nederlandse cultuurlandschap, terugbrengen in onze omgeving. En de resultaten mogen er zijn.

De heren Frans ter Bogt en Herman Simmelink zullen hun verhaal vertellen hoe de gerichte aanpak tot het huidige succes heeft geleid.

Tijdens de pauze en ook nĂ¡ de presentatie over de patrijs kunnen de aanwezigen bij de leden van de werkgroep Buitengebied met vragen terecht (dit is een van de werkgroepen die werden opgericht naar aanleiding van het Dorpsplan 2017). Ook is het nog mogelijk om aan te melden voor het beplantings- en inzaaiproject 'Heel Halle plant en zaait' dat in november 2018 werd gestart. De aanmelding is dan mogelijk voor de uitvoering in de winterperiode 2019-2020.

Ook niet-leden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen

Andere projecten waar de werkgroep het afgelopen jaar al mee is gevorderd zijn het actualiseren van wandel- en fietsroutes. Ook voor nadere informatie over het thema zwerfvuil, over het onderzoek naar de Halse Marke en andere vragen over het buitengebied kan men bij de leden van de werkgroep terecht.

De leden van Halle's Belang hebben inmiddels persoonlijk een uitnodiging voor de ledenvergadering ontvangen, maar ook niet-leden zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen.