Puck Menkhorst (l) met mede-kampioen Isabelle Enklaar en Jaidy van der Horst (brons). Foto: PR
Puck Menkhorst (l) met mede-kampioen Isabelle Enklaar en Jaidy van der Horst (brons). Foto: PR Foto:

Puck Menkhorst uit Zelhem
districtskampioen Oost-Nederland

ZELHEM - Puck Menkhorst uit Zelhem is districtskampioen judo geworden. Zij zette deze prestatie neer tijdens de districtskampioenschappen onder de 15 jaar, die op zaterdag 16 maart in Markelo werden gehouden. Nippon Judo Achterhoek was met veertien judoka's aanwezig.

In de ochtend wisten bij het Opstaptoernooi alle beginnende wedstrijdjudoka's in de prijzen te vallen. HGoud was er voor Elmer ten Have (Lochem), Rien Boomkamp (Eibergen) en Thomas Gussekloo (Eibergen). Zilver werd gewonnen door Milan Notten (Borculo), Sophie-ChloƩ de la Rie (Lochem), Sam Krabbenborg (Lochem) en Olivier Bloemendaal (Vorden). Een bronzen plak werd veroverd door Ties Dibbelink (Geesteren), Ise Boode (Ruurlo), Tobias van Rijn (Lochem) en Tess te Boome (Borculo).
De middag was gewijd aan het districtskampioenschap onder de 15 jaar. De eerste vier judoka's per gewichtsklasse plaatsen zich voor de Nederlandse Kampioenschappen, op 6 april in Leek. Districtskampioen van 2019 werd naast Puck Menkhorst ook Isabelle Enklaar (Lochem). Jaidy van der Horst (Lochem) wist een welverdiende bronzen medaille te winnen.