Sophie D. Bannink. Foto: PR
Sophie D. Bannink. Foto: PR Foto:

Zelhemse finalist Miss Gelderland onder 18

ZELHEM - De Zelhemse 16-jarige Sophie D. Bannink heeft via casting en een voorronde de finale bereikt van de finale van Miss Teen of Gelderland ofwel Miss Gelderland onder 18 jaar. Op 30 maart in een uitverkocht theater Veluvine in Nunspeet zal de uitkomst van de stemming en jurering duidelijk worden.

Sophie heeft zich opgegeven via casting en werd tot haar eigen verbazing opgeroepen om aan de voorronde op 20 januari mee te doen en de strijd aan te gaan met meer dan honderd concurrenten. Tot aan de finale op 30 maart in Nunspeet zijn wekelijks trainingen op de catwalk, kracht trainingen en ontspanningstrainingen. Ze wordt van atypisch model, voetbal is haar hobby, klaargestoomd tot een catwalk dame. Behalve mooi zijn en een super uitstraling hebben, moeten de finalisten ook het goede doel steunen met een door henzelf bedachte actie. Sophie heeft een winactie via sociale media, hierin zijn prijzen te winnen ter beschikking gesteld door Martine Hair + Beauty Salon uit Hengelo, De Meisjes van Punte in Gaanderen en Fotografie Mrs. 360 van Wendy Steverink uit Doetinchem. Voor 3 euro ding je mee naar prachtige prijzen. De opbrengst komt ten goede aan de LINDA.foundation die steunt gezinnen in Nederland met kinderen die het financieel lastig hebben. Loten via het Instagram-account missteen.sophie.bannink, of via de Facebookpagina van Sophie Bannink. De trekking is 23 maart.Een deel van de uitslag wordt bepaald door een stemming via SMS. SMS: 'Poll Gelderland Sophie' naar 3010. Hiermee kun je haar direct helpen een hoge positionering te bezorgen.


Museum Smedekinck zoekt verhalen en verhalenvangers

ZELHEM - Bij Museum Smedekinck in Zelhem geeft burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst maandagavond 25 maart de aftrap voor het Oral History-project Zelhemse Verhalen, een initiatief van Museum Smedekinck. Dit gebeurt tijdens een inspiratiebijeenkomst voor iedereen, die het belangrijk vindt dat de geschiedenis van de voormalige gemeente Zelhem wordt vastgelegd. Aanmelden kan tot zaterdag 23 maart 2019 door een e-mail te sturen naar info@museumsmedekinck.nl o.v.v. 'Zelhemse Verhalen'.

Doel van het Oral History-project is het – samen met de inwoners van de voormalige gemeente Zelhem – op eigentijdse wijze doorvertellen van de geschiedenis van Zelhem. In het project krijgt de Tweede Wereldoorlog een prominente plek. Daarnaast wordt gezocht naar aanvulling met andere Zelhemse geschiedverhalen. Ook komt er ruimte voor bijzondere persoonlijke verhalen over het leven in en rondom Zelhem. Het resultaat van het project is in 2020 in Museum Smedekinck te bezichtigen.
De inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor mensen die als verteller, onderzoeker, interviewer en/of auteur Zelhemse Verhalen vorm willen geven. Ook medewerkers van zorginstellingen, het basis- en voortgezet onderwijs, toeristische organisaties en andere Achterhoek-kenners zijn van harte welkom.

Zoektocht naar Zelhemse geschied- verhalen

De initiatiefnemers willen deze avond thema's verzamelen, die volgens de aanwezigen niet mogen ontbreken. Ook zijn ze erg benieuwd naar bijzondere persoonlijke verhalen en is er een inventarisatie van mensen die interessant zijn om geïnterviewd te worden. Daarnaast willen ze vrijwilligers werven, die getraind willen worden in het interviewen. De interviewers leggen de verhalen vast.

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en is om circa 21.45 uur afgelopen. Daarna kan er onder het genot van een drankje nog worden nagepraat. Vanaf 19.15 uur staan de koffie en de thee klaar. De cursus Oral History voor geïnteresseerde verhalenvangers vindt plaats op de maandagen 6 en 20 mei 2019 bij Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem.

Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Tonnie Klein Lebbink.


0314 - 631 779