Verlenging contract trainer Zelos

ZELHEM - Wilco Geerst is ook komend seizoen trainer van zaterdagderdeklasser Zelos. Het bestuur van Zelos is erg tevreden met de verlenging van het contract. Wilco is momenteel bezig met zijn eerste seizoen bij Zelos.

Zelos is erg tevreden met zijn werkwijze en zowel Zelos als Wilco hebben vertrouwen in de toekomst en denken dat er nog veel mogelijk is met de huidige selectie en de komende talenten van de jeugd.


Op de foto met Dikkie Dik

ZELHEM/DOESBURG - Het is alweer 10 jaar geleden dat het eerste BoekStartkoffertje werd uitgereikt aan ouders die hun baby inschreven als lid van de bibliotheek. Om dat te vieren kunnen kinderen op de foto met niemand minder dan Dikkie Dik. Aansluitend aan het boekstart halfuurtje is er een fotoshoot.

Er zijn boekstartbijeenkomsten op woensdag 30 januari van 10:00 tot 11:00 uur in Doetinchem, donderdag 31 januari van 10:00 - 11:00 in Bibliotheek Zelhem en op vrijdag 1 februari van 10:00 - 11:00 in Bibliotheek Doesburg.

Kinderen kunnen op vertoon van een uitleenbon met Dikkie Dik op de foto. Is het druk en moet je wachten? Dan kunnen de kinderen spelen in de poezemand van Dikkie Dik (ballenbak)en er zijn kleurplaten. En er is gratis ranja, koffie, rozijntjes en soepstengels.

BoekStart is het succesvolle programma van de bibliotheek dat kinderen van 0 tot 4 jaar - en hun ouders - van boeken laat genieten. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg, met voorlezen beginnen. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Bovendien versterkt voorlezen de band met je kindje.

Ouders krijgen, wanneer hun baby ongeveer 3 maanden is, van de gemeente een waardebon voor BoekStart. Deze bon kan ingeleverd worden bij de dichtstbijzijnde bibliotheek voor een BoekStartkoffertje, met daarin twee babyboekjes, een boekenlegger en een folder over voorlezen. Ook wordt de baby dan gratis ingeschreven als lid van de bibliotheek.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Lichtpuntjesconcert met duo Chapeau

DOETINCHEM – In het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, is op koopzondag 27 januari van 11.00 tot 12.30 uur een Lichtpuntjesconcert met het fluit-gitaar duo Chapeau. De toegang tot het concert is gratis, inclusief koffie/thee met iets lekkers bij de ontvangst en een glaasje wijn of frisdrank na afloop. Een vrije gift is welkom. Opgeven voor het concert kan via activiteiten@inloophuisoudeijssel.nl. Gewoon binnenlopen mag ook.

Fluitiste Pauline Lotichius en gitariste Jacqueline Snel vormen samen het Duo Chapeau. In 2017 benaderde Hans Keuper (Boh Foi Toch) beiden afzonderlijk om samen klassieke concerten te verzorgen bij het Achterhoek Spektakel. Pauline & Jacqueline hebben inmiddels een uitgebreid repertoire opgebouwd. Ze spelen barokmuziek van onder andere Bach en Händel, bekende klassiekers en ritmische Zuid-Amerikaanse muziek.


Zangdienst 'Vorden zingt'

VORDEN - Zondag 27 januari om 19.00 uur is er in de Dorpskerk van Vorden weer een zangdienst. Er wordt gezongen uit diverse bundels en deze liederen zijn in de afgelopen tijd op verzoek aangevraagd. Dit trekt telkens veel belangstelling vanuit de regio.

De muzikale begeleiding hierbij is in vertrouwde handen van de heer W. Kuipers uit Apeldoorn die het fraaie orgel van de Dorpskerk bespeelt. Hij zal muzikaal terzijde worden gestaan door trompettist Reik Heusinkveld eveneens uit Apeldoorn die een extra feestelijk tintje zal geven aan het geheel.
Tussen dit alles door is er een kort meditatief moment door pastor Th. Menting uit Wehl over het thema: 'Voor wie zou ik bang zijn?'.
Na afloop kan er nog gezellig nagepraat worden onder het genot van koffie of thee en er is ook een boekentafel met gratis uitleen. Er kunnen eveneens nieuwe verzoekliederen worden aangevraagd voor de volgende zangdienst.


Wandeltocht HAMOVE

HENGELO - Op zondag 3 februari organiseert de sportcommissie van de HAMOVE een wandeltocht. De start is bij de HAMOVE molen aan het circuit: Varsselseweg 34 in Hengelo Gld. Voor de afstanden van ongeveer 6, 12 of 18 kilometer kan gestart worden tussen 10.00 en 14.00 uur.

De 18 kilometers lopers dienen voor 11.00 uur te starten. De wandelroutes gaan over het alom bekende Hengelse zand. De kosten bedragen 4 euro per persoon inclusief een consumptie. In de verwarmde molen kan na afloop worden genoten van een hapje en / of een drankje.

Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met F. Meijerink.


06 - 130 881 50