Aangepast sporten kan op diverse plaatsen in de regio. Foto: PR
Aangepast sporten kan op diverse plaatsen in de regio. Foto: PR Foto:

Sporten kan ook met een beperking

DOETINCHEM - Wie zichzelf ten doel heeft gesteld in 2019 meer te gaan bewegen maar misschien niet alles meer kan, krijgt een helpende hand toegestoken van de regionale vereniging voor aangepast sporten V.A.S. 'De IJsselstreek'. Deze vereniging is actief in Varsseveld, Terborg, 's-Heerenberg, Zelhem, Doetinchem, Braamt, Didam en Zevenaar. Er kan wekelijks worden gesport.

Aangepast sporten is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking zoals spier- rug- of gewrichtsklachten, (sport)blessures, niet-aangeboren hersenletsel of een of andere aandoening van het bewegingsapparaat, voor hart-, vaat- of longpatiënten en voor mensen met overgewicht. De activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers en worden begeleid door deskundige trainers. Leeftijd en niveau van deelnemers spelen geen rol. Meedoen en er plezier aan beleven is het belangrijkste.
Belangstellenden kunnen kiezen uit één of meer verschillende activiteiten zoals: zwemmen en aquarobics (watergymnastiek) en/of cardiotraining (hart in beweging) afgewisseld met diverse (bal)spelen of andersoortige beweegactiviteiten, aangepast badminton of - volleybal. Ook handbiken in de buitenlucht en rolstoeldansen behoort tot de mogelijkheden.
Meer informatie op onderstaande website. Daar zijn contactadressen, locaties en tijden te vinden, alsmede een aantal korte filmpjes om een indruk te krijgen wat er zoal gebeurt en waar. Belangstellenden kunnen ook vrijblijvend komen kijken of zelfs tot en met eind maart gratis meedoen op een van de locaties. Directe vragen zijn te stellen via tel. 06-33844998 of 06-12023586.

www.vasdeijsselstreek.nl