Stichting Opvang Noach hielp 3500 dieren in 2018

HALLE - Stichting Opvang Noach in Halle heeft het afgelopen jaar, met dank en steun van vele dierenvrienden die de dieren een warm hart toedragen, zo'n 3500 dieren hulp kunnen bieden door middel van voedsel, zorg, medicatie en revalidatie. 2018 was zeker extra bijzonder door de mooie erkenningen zoals de Koninklijke onderscheiding en de Moyra Stava-Morena prijs die de stichting kregen. Een extra stimulans om de ingeslagen weg verder te volgen en zoveel mogelijk dierenleed te verhelpen en voorkomen, ook door het aanbieden van voorlichting en informatie. Om de dieren er 'warmpjes' bij te laten zitten blijven handdoeken, fleece maar ook textiel voor de kledingcontainer van harte welkom.

Lijst opgevangen dieren 2018
drie aalscholvers, zeven appelvinken, een beverrat, 41 boerenzwaluwen, drie boomklevers, vier boomkruipers, een boomvalk, vier bosuilen, twintig buizerds, acht bunzingen, zeven dassen, een dodaars, 276 duiven, 96 eekhoorns, 296 eenden, 185 egels, 145 eksters, 19 fazanten, een fitis, elf futen, 110 ganzen, vijf gekraagde roodstaarten, 103 gierzwaluwen, twee goudhanen, vier goudvinken, tien groenlingen, een grutto, 43 hazen, vier haviken, twee hoppen, 23 houtsnippen, 221 (huis)mussen, 41 huiszwaluwen, zeven ijsvogels, 211 kauwtjes, een keep, negen kerkuilen, drie kievieten, twee kneu, 86 konijnen, drie koperwieken, 143 kraaien, twee kramsvogels, drie kwartels, zeven kwikstaarten, 23 lijsters, 26 marters, 57 meerkoeten, 93 meeuwen, 280 mezen, 221 merels, drie mollen, 42 muizen, een nachtegaal, 20 ooievaars, een parkiet, 20 putters, een raaf, twee ransuilen, negen reeën, 46 reigers, 16 roeken, negen roodborsten, twee roodstaarten, 36 scholeksters, twee slechtvalken, 63 spechten, zeven sperwers, 62 spreeuwen, 11 steenuilen, een stern, 14 sijsjes, twee tjiftjaffen, zes torenvalken, 37 vinken, 89 Vlaamse gaaien, 13 vleermuizen, twee vliegenvangers, tien vossen, 32 waterhoenders, twee waterrallen, drie wezels, drie wilde zwijnen, 19 winterkoningen, drie watersnippen, een wulp en 38 zwanen.


www.opvangnoach.nl


Einde voor zangvereniging Nieuw Leven

ZELHEM - Ruim 73 jaar geleden, vlak na de Tweede Wereldoorlog, werd in Zelhem een christelijk gemengde zangvereniging opgericht. En het lag voor de hand, zo na die oorlogstijd, om de vereniging 'Nieuw Leven' te noemen. Maar nu hebben de leden, vanwege het teruglopende ledental, met pijn in het hart moeten besluiten te stoppen en de vereniging op te heffen.

Onder leiding van dirigent G.J.Scheffer repeteerde het koor van 35 leden wekelijks in de Meeneschool. En zo heette de zangclub in de volksmond al gauw het Meenekoor. In de loop van de tijd groeide het aantal leden en nam men enthousiast deel aan concoursen en korenavonden. Bekend werd de zangvereniging ook door deelname aan kerkdiensten in de omgeving, en menig muzikale avond in het Slingelandziekenhuis en verzorgingstehuizen. In al die jaren kwamen en gingen verschillende dirigenten die elk op hun eigen manier een positieve bijdrage leverden aan de stemvorming van het koor. Naast de zangactiviteiten werd het koor in later jaren bekend om de jaarlijks terugkerende oliebollenbakdag, om de kas te spekken.

De leden bedanken alle mensen die hen in al die jaren zo'n warm hart toedroegen.