Marije Lentjes. Foto: PR
Marije Lentjes. Foto: PR Foto:

Kinderfysiotherapeute Marije Lentjes versterkt team

ZELHEM/HENGELO - Vanaf heden kunt u nu weer met uw kind bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten terecht. Voorbeelden van klachten bij kinderen zijn: baby's met een voorkeurshouding en/of schedelafplatting, kinderen met ASS en motorische problemen, ADHD, schrijf/fijne motoriek problemen, sportblessures, hypermobiliteit en bijbehorende klachten. Maar ook bij vragen over de motorische ontwikkeling van uw kind kunt u bellen met Janssen van Dijke fysiotherapeuten, Ambachtsweg 16 in Zelhem en Hengelo (Gld).


0314-625150


Winterwandeling Keppel

LAAG KEPPEL - Op zondagmiddag 27 januari kunnen liefhebbers zich aansluiten bij de Keppelwandeling. Aanvang 14.00 uur. Start: P&R naast zorghotel De Gouden Leeuw, Rijksweg 91 in Laag-Keppel. De wandeling zal circa twee uur duren

Onder aanvoering van IVN-gidsen worden deelnemers geleid langs kasteel Keppel, over stuifduinen, langs jachthaven annex keer- en schutsluis enz. Tijdens de afwisselende wandeling voorzien de gidsen de deelnemers van informatie. Deelname is gratis. Wel wordt een kleine financiƫle bijdrage na afloop op prijs gesteld. Stevig schoeisel wordt aanbevolen. Opgave vooraf is niet nodig. Voor meer informatie, neem telefonisch of per mail contact op met Wim van den Brink.


06 - 461 246 29

ivn.nl/afdeling/de-oude-ijsselstreek


Gemeente Bronckhorst faalt in nakomen toezeggingen

Bij de vervanging van de straatverlichting door LED-lampen is door de uitvoerder Dynniq geen test uitgevoerd of de verlichting wel werkt.

Bij het voetpad naar de jachthaven in Laag-Keppel is na vervanging de laatste lantaarnpaal niet aangegaan. Dit is dezelfde avond, donderdag 20 december, digitaal gemeld en vervolgens (i.v.m. de aankomende feestdagen) ook de volgende ochtend telefonisch besproken met een medewerkster van de gemeente. Ook werd dit later gemeld op het Facebook-account van de gemeente.

Helaas gebeurde er niets en werd dit opnieuw telefonisch gemeld op 27 december. Hierbij werd door de medewerkster bevestigd dat zij de melding via Facebook al hadden gezien. De ingeschakelde medewerker van de gemeente Bronckhorst gaf aan dat de gemelde verwerkingstermijn van defecte straatverlichting op de website geen 5 maar 10 werkdagen moest zijn. Hierbij werd door mij aangegeven dat de gemeente aansprakelijk zou worden gesteld voor eventuele ongevallen, dit werd klakkeloos geaccepteerd.

Maandag 7 januari nogmaals gebeld. We zouden worden teruggebeld. Hierbij aangegeven dat indien er geen resultaat zou zijn dit via de pers zou worden bekendgemaakt. Helaas werd 8 januari pas contact opgenomen door weer een andere medewerker die doodleuk vertelde toen pas deze melding onder ogen te hebben gekregen. De lamp zou uiterlijk woensdag 9 januari worden gerepareerd. Ook deze toezegging is niet nagekomen.

Daarnaast hebben wij vernomen dat ook op andere plaatsen in de buurt na vervanging de straatverlichting niet werkt. Waarom moet dit nu al 3 weken duren zonder oplossing. Daarnaast lijkt mij het testen na vervanging eenvoudig maar wenselijk.


Johan Verbraeken

Rijkweg, Laag-Keppel