Winst voor Quintus Heren Senioren

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden uit- en thuiswedstrijden op zondag 13 januari. De beide Heren Senioren teams behaalden winst.

De heren 1 van Quintus speelden uit in Zwolle de tweede wedstrijd van het jaar. Quintus begon net als vorige week sterk en met snelheid, wat uitte op een ruststand van 4-16 in voordeel van Quintus. Door de tweede helft door te gaan met het goede spel was de overwinning simpel. Eindstand 13-30. Volgende week speelt het eerste om 13.10 uur thuis tegen Erica.

Quintus DC1 moest tegen Reflex DC1. Het begon als supersportieve en fanatieke wedstrijd, maar halverwege kreeg een van de meiden een klap op haar hoofd en was uitgeschakeld. Nu gingen de meiden verder met z'n achten en vochten voor wat ze waard waren! Super goed gespeeld en mooie wissels gelopen, al was het niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Uitslag 10-4.

Er stonden in de wedstrijd tegen Huissen D2 een stel lange dames tegenover Quintus D1 die erg sterk waren in verdedigen. Quintus moest echt gaten gaan zoeken. Julia waagde een paar keer de gok, kwam erdoor en scoorde. De verdediging was niet zo sterk, waardoor een speelster van de tegenpartij steeds scoorde. Huissen bleef de voorsprong houden. Eindstand: 16-5.

Dames 1 moest aantreden tegen Ha-STU DS2. Deze dames kwamen voor een makkelijke overwinning naar Hengelo. Zij doen mee voor het kampioenschap en Quintus staat onderaan in de poule. Maar het viel tegen voor Ha-STU want de Quntusdames speelden een degelijke wedstrijd met een sterke verdediging. Uiteindelijk won het gastteam met de grootste moeite, 13-15. Complimenten voor Quintus.

Heren 2 speelde thuis tegen Havana 2 uit Nijmegen. Quintus begon goed en al snel stond er een 5-0 voorsprong op het scorebord. Daarna verslapte het spel van Quintus enigszins waardoor het met rust slechts 11-8 stond. Na rust herpakte Quintus zich goed waardoor de winst niet meer in gevaar kwam. Eindstand 19-13.