Dammers DCH onderuit

Dammers DCH onderuit

HENGELO - Voor de zevende ronde van de Gelderse hoofdklasse moest het eerste team van DCH naar Wageningen. Daar speelde zij tegen het gelijkwaardige tweede team van WSDV.

De strijd ging lang gelijk op met minieme verschillen op het bord. Toch na ongeveer twee en een half uur spelen ging Jaap Vos in de fout en zonder enige compensatie was het voor hem verloren. Kort daarna maakte Eddy Hoebink een misrekening of beter gezegd hij gokte een beetje wat hem hard werd afgestraft met een nederlaag. WDSV 2 stond met 4-0 voor en dat verschil bleef het tot het einde, want de andere zes spelers kwamen niet verder dan remise. Harry Vos had wel een schijf voor in het eindspel en kon er nog een winnen, maar het werd toch remise, evenals Arnoud de Greef, Jaap de Vries, Gert Wisselink, Tom Westhof en Rodier Evers. Daarmee kwam de eindstand op 10-6 en staat DCH nu zesde met 7-8.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 14 en 15: Arnoud de Greef - Jan Luiten 2-0, Gerrit Halfman - Han van Beek 2-0, Jaap Vos - Rodier Evers 0-2, Klaas Veldstra - Jaap de Vries 1-1, Erik Brummelman - Harry Vos 0-2, Wim Eijkelkamp - Han van Beek 2-0, Henk Lansink - Gerrit Kreunen 1-1, Erik Brummelman - Theo Ortsen 1-1, Gerrit Halfman - Jan Bosch 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Arnoud de Greef 9-15, 2. Rodier Evers 7-11, 3. Harry Vos 8-12.
Groep B: 1. Jan Bosch 8-10, 2. Jan Luiten 10-12, 3. Gerrit Halfman 9-11.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie