Opbrengst collecte voor het Gehan-dicapte Kind

HENGELO - In november hebben vrijwilligers in Hengelo Gld. gecollecteerd voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Er zijn elf collectanten langs de deuren gegaan en zij hebben 1.018,47 euro opgehaald. Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) bedankt alle collectanten en alle gevers hartelijk voor hun geweldige bijdrage.

Met dit geld worden projecten gesteund op het gebied van spelen, sporten en leren. Met als doel dat gehandicapte kinderen kunnen meedoen in de samenleving. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken voor hen. Door sporten als RaceRunning en Framevoetbal te introduceren op sportverenigingen. Of door Samen naar School klassen voor hen op te richten, op de gewone basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien."

Wie volgend jaar ook wil collecteren, kan contact opnemen met de lokale coördinator Gert Wenneke, Fokkinkweg 5, Hengelo Gld, tel. 0575-462334 / 06-23580163.

Geen collectant aan de deur gehad, maar toch nog een bijdrage overmaken, kan door een SMS te sturen met de letters VRIENDJES naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via de site.


www.nsgk.nl