Weer mooie wedstrijd winst Quintus D1

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden op zondag 8 december hun uit- en thuiswedstrijden. Quintus D1 won ook deze wedstrijd en staat bovenaan in hun poule.

Quintus E1 speelde thuis tegen UDI E2. Van tevoren was al duidelijk dat het een moeilijke ochtend zou worden. UDI won namelijk bijna alle wedstrijden met dikke cijfers. Ook Quintus kon niet voldoende weerstand bieden om het spannend te maken. Quintus E1 groeit flink als team en de spelers weten elkaar steeds beter te vinden. UDI was echter veel te sterk: 0-24.
Quintus D1 moest aantreden bij Artemis D3 in Doetinchem. En weer werd het een mooie wedstrijd. Verdedigend is Quintus sterk en met hun goede keeper Ruben zijn er veel ballen niet in het doel beland. Aanvallend werd er ook goed gespeeld, Julia gooide de eerste bal (net zoals de drie vorige wedstrijden) keihard op de paal. Gelukkig ging de rest er wel in, winst voor Quintus, 5-12.
Quintus HB1 speelde uit tegen Erix HB1. Het zou bij voorbaat een zware pot worden omdat het team geen wissels had. De eerste helft kon Quintus nog goed bij blijven, maar in de tweede helft kwam de vermoeidheid opspelen en was er meer balverlies in de aanval. Eindstand 26-23 in het voordeel van Erix.

Quintus HS1 startte de wedstrijd erg slecht door het te snel afsluiten. Na een 0-2 achterstand tegen Huissen kwamen ze eindelijk weer in de wedstrijd. De tussenstand was 16-8 in het voordeel van Quintus. De tweede helft verliep door een paar overtredingen erg goed en de stand liep steeds verder uit naar 27-16 in het voordeel van Quintus.
Het was voor de dames senioren een spannende wedstrijd tegen Duiven. De eerste helft ging het gelijk op en was de ruststand 7-9 voor Quintus. De tweede helft liep het allemaal wat stroef. Het was een hoop geduw en getrek, maar in de laatste seconde was er nog een doelpunt voor Quintus en was de eindstand uiteindelijk 18-18.