Eerste thuiszege voor DVO DS1

HENGELO - Het heeft tot de laatste wedstrijd van 2019 in Sporthal De Kamp geduurd, maar in de vierde thuiswedstrijd wisten de dames van DVO DS1 eindelijk de winst te pakken. Met 3-1 werd Boemerang uit Eibergen verslagen.

Dat het zo'n afgetekende overwinning zou worden, had niemand na de eerste set verwacht. DVO bakte er eigenlijk weinig van. Veel fouten bij de passing en weinig goede opslagen waardoor vooral de sterke nummer 3 van Boemerang zich naar hartenlust kon uitleven. Bij een 4-12 achterstand was er al weinig eer meer te behalen en met 16-25 leek een afgang tegen de nummer 9 van de ranglijst op komst.

Maar zoals vaker dit seizoen kent DVO diepe dalen maar kan het een set later weer totaal anders zijn. In de tweede set nam de ploeg van de voormalige DVO-trainer Kevin Bergervoet wel een voorsprong maar verder dan twee punten liepen de Eibergse meiden niet uit. Bij DVO was de service nu beter verzorgd en geleidelijk kwam het beter in de wedstrijd. Bij 9-9 was de stand weer gelijk en DVO wist vervolgens goed door te zetten door een beter blok waardoor de angel bij Boemerang er uit werd gehaald. Onder druk bleek de tegenstander helemaal niet zo sterk en met goede aanvallen liep DVO uiteindelijk uit naar de 25-19 setwinst.
De belangrijke derde set verliep lange tijd erg spannend. DVO was nu de bovenliggende partij met steeds enkele punten voorsprong, maar bij 15-12 wist Boemerang voor even het tij te keren met 15-16. Tot 20-20 deden de ploegen weinig voor elkaar onder. Met dank aan de scheidsrechter pakte DVO een gelukkig punt en vlak daarna was er opnieuw discussie, maar ditmaal was het punt wel terecht voor de Hengelose meiden. Dat bleek de nekslag voor Boemerang dat met 25-21 de set gewonnen gaf.
In de vierde set was het zaak een vervolg te geven aan de twee goede sets. Dat lukte met gemak, want bij DVO lukte alles en bij Boemerang helemaal niets meer. De ene serve-serie na de andere kregen ze om de oren, waardoor de set met een recordscore van 25-5 werd gewonnen! Veel belangrijker was dat met de 3-1 zege voor het eerst dit seizoen thuis was gewonnen en vier punten konden worden bijgeschreven op het saldo.
Door de overwinning staat DVO stevig in de subtop op een vijfde plaats en draait keurig mee.
Zaterdag 14 december staat de laatste wedstrijd voor de kerstvakantie op het programma. Tegen Avior DS2 zijn er wellicht mogelijkheden nog een plaatsje te stijgen. In sporthal Schalkhaar treden de teams op zaterdagavond om 20.00 uur aan.