Winst en verlies voor handballers Quintus

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden op zaterdag 30 november en zondag 1 december hun wedstrijden.

Dames senioren 1 speelden zaterdag in Nijmegen een wedstrijd tegen ha-STU. De eerste helft werd matig gespeeld. Toch bleef het een strijd tussen beide teams wat resulteerde in een ruststand van 12-11. Met de peptalk van de coach begon Quintus fris aan de tweede helft. Helaas werd de eindstand toch 22-19.

Quintus D1 vertrok zondagmorgen vroeg naar Ede, waar ze moest spelen tegen HV Reehorst D2. Het team werd vriendelijk ontvangen. Met een wissel op de bank begin de wedstrijd. Quintus was verdedigend veel sterker en door veel balverlies van Reehorst, kwamen er mooie breakouts uit voort! Aanvallend was Quintus veel sterker. Eindstand 8-19.

Heren 2 moest thuis in Sporthal de Kamp aantreden tegen hekkensluiter Havana 2 uit Nijmegen. Quintus sloeg aan het eind van de eerste helft een gat van drie doelpunten, 7-4. De Hengeloërs verzuimden in de tweede helft afstand te nemen. Met de hakken over de sloot bleven de punten in Hengelo. Eindstand: 14- 13.

Dames B1 speelden hun uitwedstrijd in de Reehorst in Ede. Deze dames staan derde, maar eenmaal ter plekke viel het kwaliteitsverschil mee. De Quintusmeiden konden Reehorst goed aan. De hele wedstrijd was spannend en liep erg gelijk op. De dames van Quintus hadden een goede verdediging, maar in de aanval moeite met de offensieve dekking van Reehorst. Dit heeft ze genekt en na een mooie wedstrijd met goed spel van beide teams, verloor Quintus met 8-6.

Deze zondag stond Minerva uit op het programma van de heren A. Zoals bekend stonden zij in een offensieve dekking, maar daar had Quintus weinig moeite mee. Het afronden was minder waardoor de ruststand 11-11 was. In de tweede helft werd na tien minuten een gat geslagen van vier punten en die werd degelijk over de streep getrokken, 26-30 winst.

Heren B1 moest uit naar Artemis in Doetinchem, op papier gelijkwaardige tegenstander. Dat was het ook de gehele wedstrijd. Spanning was er, mede doordat beide teams geen wissels hadden. Op het laatst ging het iets minder door irritatie bij de Quintus jongens. De wedstrijd eindigde 23-20.

Zondag 1 december stond voor Quintus HS1 de uitwedstrijd tegen Reehorst HS2 op het programma, de nummer vier van de competitie. Reehorst startte de wedstrijd met een offensieve dekking met drie man op de 9-meter. Door beweging van de hoeken en de cirkelloper konden de in de eerste helft uitlopen tot een voorsprong van 8 punten bij rust. De 2e helft bleef Reehorst Hengeloërs met een offensieve dekking staan wat resulteerde in veel kansen voor Quintus. Helaas lukte het vaak niet om de bal voorbij de keeper te schieten waardoor de voorsprong niet verder uitgebouwd kon worden. In de slotfase liet Reehorst nog een paar punten liggen waardoor na 60 minuten 20-28 op het scorebord stond. Weer twee punten voor de heren van Quintus.