DVO DS1 verliest weer vijfsetter

HENGELO - Volgens de ranglijst waren er voor DVO DS1 in de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde LIVO DS1 uit Duiven volop winstkansen. Net als tegen Esch Stars en Longa gingen de Hengelose meiden echter in de vijfde set onderuit en moesten genoegen nemen met twee punten.

Van een groot krachtsverschil was gedurende de hele wedstrijd geen sprake, waardoor het tot het einde spannend bleef. In de eerste set was het een gelijk opgaande strijd. Bij 21-19 kwam DVO even op achterstand, maar nadat de stand was gelijkgetrokken serveerde Sterre Smeitink de set uit: 21-25.
Het lukt DVO dit seizoen maar niet om daarna door te drukken en komt door de wisselvalligheid steeds in de problemen. De tweede set was dan ook van minder niveau en ging met 25-20 verloren.
Het team van Frans Jordens herstelde zich daarna weer en maakte minder fouten waardoor de aanvallen vlotter liepen. Bij 20-24 leek de winst binnen, maar LIVO kwam nog dichterbij. Uiteindelijk scoorde Hilde Horstink het winnende punt: 22-25 en was DVO één set verwijderd van de winst.
Dat lukte door de wisselvalligheid weer niet. In de vierde set liep het weer een stuk minder vooral door teveel eigen fouten en ook deze set ging met 25-20 verloren.
Er moest weer een vijfde set aan te pas komen voor de beslissing. Deze verliep uitermate spannend, zeker nadat een 14-11 achterstand Nina Hermans in een serveserie de stand gelijk trok naar 14-14. Daarna waren er over en weer kansen op de winst, maar was het uiteindelijk LIVO die met 18-16 het beslissende punt binnen wist te slaan, zodat ook dit duel met 3-2 verloren ging.
DVO DS1 presteert nog niet stabiel genoeg om bovenin mee te doen, maar pakt elke keer wel weer punten, zodat het goed meedraait in de middenmoot.
Ook in de komende twee wedstrijden tot de kerstvakantie zijn er genoeg mogelijkheden punten te pakken. A.s. zaterdag speelt DVO thuis tegen Boemerang uit Eibergen, 17.45 uur in sporthal De Kamp.