Dammers DCH behalen dubbel winst

HENGELO - Deze week speelden beide teams van DCH hun bondswedstrijd.

Het twee team speelde in tweede klasse regio Oost Gelderland hun vijfde wedstrijd in Sinderen tegen DSV 3 en wist daar ruimschoots te winnen. Jan Bosch opende de score door zijn tegenstander volledig vast te zetten en vervolgens de winst binnen te halen. Theo Ortsen had een zeer snelle tegenstander die af en toe wat over het hoofd zag en schijven inleverde en daarna de punten. Jan Luiten dacht bij zich zelf: 'remise is voldoende', dan heeft DCH met 1-5 de winst binnen. Gerit Kreunen wilde zijn persoonlijke score nog even opvoeren en maakte er uiteindelijk 1-7 van. DCH 2 staat nu vierde met 5-3.

Het eerste team ontving thuis voor de zesde ronde in de Gelderse hoofdklasse het veel sterkere DUO uit Doetinchem, tenminste als ze volledig komen. Bij uitwedstrijden hebben ze nogal eens problemen, want dat is niet altijd op vrijdag. Zodoende kwamen ze in Hengelo met zes spelers in plaats van acht. Dus reglementair kregen Eddy Hoebink en Arnoud de Greef beide de twee punten zonder een schijf aan te raken.
Jaap Vos wikkelde een afruil verkeerd af en dat koste hem een schijf en vervolgens zijn partij. Rodier Evers had als enige een speler met een lagere rating en die moest het dan ook al snel ontgelden, 6-2. Harry Vos was ondertussen al aardig in het eindspel op remisekoers toen hij een grote misser maakte en daarmee verloor. Ook Tom West verloor nadat hij tegen verreweg de sterkte speler het positioneel niet kon bolwerken.
Spanning alom bij de laatste twee partijen. Jaap de Vries had een mooie combinatie naar dam uitgehaald, maar ging daar niet zuinig mee om en speelde ternauwernood remise. Als laatste was Klaas Veldstra aan het spelen. Hij had een dusdanig overmacht opgebouwd dat hij zijn opponent in tijdnood bracht en mede daardoor verloor.
DCH draait goed mee in de Gelderse hoofdklasse met 6-8 op de vijfde plek en is halverwege de competitie al praktisch zeker van klasse behoud.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 13:
Han van Beek - Erik Brummelman 0-2, Theo Ortsen - Wim Eijkelkamp 1-1, Henk Lansink - Jan Luiten 1-1.

Standen:
Groep A: 1. Arnoud de Greef 7-11, 2. Harry Vos 6-9, 3. Jaap Vos 6-9.
Groep B: 1. Jan Luiten 9-12, 2. Gerrit Halfman 7-9, 3. Jan Bosch 7-8.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie