Offroad deelnemers genieten van de omgeving tijdens offroad rit. Foto: Henk Teerink
Offroad deelnemers genieten van de omgeving tijdens offroad rit. Foto: Henk Teerink

Fraai parcours offroad rit Hamove

HENGELO - Zondag 24 november werd in het buitengebied van Hengelo Gld. de jaarlijkse offroad rit gereden. De zon liet zich de hele dag zien. Het was een prachtige dag om met de motoren de aangegeven route te rijden. De opkomst was goed, bij de Hamove was men verheugd met het grote aantal deelnemers. De Hamove offroad commissie had, zoals andere jaren een prachtige route uitgezet, verdeeld in twee stukken van ongeveer 30 kilometer.

Helaas moest aan het parcours gesleuteld worden omdat men niet over de akkers mocht rijden. De deelnemers merkten niet echt veel van het feit dat zij iets meer asfalt dan gewoonlijk moest gebruiken. Er bleven genoeg onverharde wegen en paden over om te genieten. Vanaf 10.00 uur werd er gestart en om 14.00 uur mocht de laatste rijder zijn ronde afmaken. Vier uur mooie motorsport en de meeste rijder reden een groot aantal ronden achter elkaar.

Onder de vele deelnemers ook een paar bekenden die in het begin van het jaar hadden meegereden bij de wegraces, waaronder Michael Hoffman en de Engelse rijder Frank Gallagher. Daarnaast kunnen Olaf Romijn en Jarco Grotenhuis het heilige asfalt van de Varsselring ook niet missen. Zij hebben hun wegracecarrière inmiddels beëindigd, maar komen nog graag naar Hengelo om de offroad rit te rijden. Dus iets meer asfalt vinden zij zeker geen probleem.


Vervolg op sportpagina 39

Offroad deelnemers genieten van de omgeving tijdens offroad rit. Foto: Henk Teerink

Hamove-voorzitter Fred Versteege maakt ook offroad rondjes. Foto: Henk Teerink