Basteom wint knap van FC Bergh

STEENDEREN - Basteom heeft na vier achtereenvolgende nederlagen eindelijk weer de volle buit behaald. In de thuiswedstrijd tegen fusieclub FC Bergh, ontstaan uit de voormalige verenigingen MVR, VVL en Stokkum, bleven de drie punten in Baak, Steenderen en Omstreken.

Na de zeperd tegen Gendringen (8-0 nederlaag!) had trainer Theo Besselink zijn ploeg op scherp gezet en dat resulteerde in een, ook voor de toeschouwers, boeiend schouwspel, waarin Basteom na 90 minuten spelen de volle winst terecht binnen haalde.
Gedurende de gehele wedstrijd had FC Bergh wel iets meer balbezit dan de thuisploeg, maar de verdediging onder leiding van routinier Bas Wiskamp stond goed en gaf weinig tot niets weg en indien nodig stond doelman Timon Nijkamp op zijn post om reddend op te treden.
Bij rust stond het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg, waarbij de 1-0 (20ste minuut) viel uit een mooie aanval over rechts met een strakke voorzet van Danny van Wilsem, waarbij een verdediger in een uiterste poging de bal weg te werken, deze in eigen doel werkte.

Verdiende

3-1 thuis-

overwinning

Tien minuten later stond het al 2-0 toen uit een afgeslagen aanval de bal voor de voeten terecht kwam van Huub Rutjes, die vanaf de rand van het strafschopgebied genadeloos uithaalde. Vlak voor rust kwamen de gasten nog terug tot 2-1, toen bij balverlies van Basteom op het middenveld de organisatie niet goed stond en dit direct werd afgestraft.

De gehele tweede helft gebeurde er verder weinig opwindends meer, Basteom leunde achterover en liet het balbezit aan FC Bergh, die daar eigenlijk niet veel raad mee wist en nauwelijks kansen wist te creëren. Basteom daarentegen loerde op de counter en had de wedstrijd voortijdig kunnen beslissen, maar dat duurde nog tot de 80ste minuut. Danny van Wilsem gaf een prachtige voorzet en Cas Berns kopte deze feilloos in de kruising, 3-1 ook de eindstand.

Volgende wedstrijd:
Zondag 1 december, SP Meddo - Basteom, aanvang 14.00 uur op sportpark 't Konder, Eibergseweg 1 in Winterwijk
Opnieuw een belangrijke wedstrijd in het rechter rijtje, dus beste Basteom-supporters, kom de ploeg weer aanmoedigen, alle steun is welkom.