Leden van KBO-PCOB met de Museumplusbus naar het Kröller-Müller Museum. Foto: PR
Leden van KBO-PCOB met de Museumplusbus naar het Kröller-Müller Museum. Foto: PR

Museumplusbus naar Kröller-Müller

HENGELO - De afdeling Hengelo van KBO-PCOB mocht dit jaar weer gebruik maken van de Museumplusbus, waarbij de bestemming was vastgelegd naar het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Een niet te verre reis naar een mooi gelegen locatie op de Hoge Veluwe. De bus was dan ook snel volgeboekt door kunstminnende leden en enkele leden van de zusterorganisatie uit Keijenborg.

Na een plezierige en zonnige reis, wachtte het gezelschap in het museum bij de koffie een hartelijk welkom door de organisatie. Vervolgens werden er drie groepen samengesteld, die onder leiding van gidsen een rondgang maakten langs de schitterende exposities. Er werd regelmatig stilgestaan voor een gedetailleerde uitleg over de werken en het leven van de diverse grootmeesters, waarvan de prachtige schilderijen zijn te bewonderen.
Na deze geweldige ervaring stond in het museumrestaurant de goed verzorgde lunch gereed. Daarna was ruim gelegenheid om te genieten van de vele prachtige werken, een bezoek te brengen aan de fraaie beeldentuin of de museumwinkel.
De opzet van de Museumplusbus, namelijk senioren iets moois bieden, maar hen toch vooral museum minded maken, kan zeker geslaagd genoemd worden. Zo bleek uit de unanieme positieve reacties.
Tot slot werd ook de terugreis door het mooiste deel van Apeldoorn nog een plezierig gebeuren, waarbij de deskundige en hulpvaardige chauffeur-begeleider de nodige toelichting gaf. KBO-PCOB Hengelo kan met recht terugzien op een geweldige dag.