DCH biedt goed weerstand

DCH biedt goed weerstand

HENGELO - In de vijfde ronde van de strijd in de Gelderse hoofdklasse dwong het eerste team van de Hengelose damclub DCH thuis een gelijkspel af tegen het sterkere WDV uit Winterswijk. In clublokaal Ons Huis werd er een felle strijd gevoerd om de punten die heel lang gelijk opging.

Eddy Hoebink opende de score met 2-0 door een missertje van zijn tegenstander waar hij optimaal van kon profiteren. Verder ging de strijd gelijk op en waren de verschillen op het bord praktisch niet waarneembaar. Harry Vos had wel tempo voordeel, maar leverde niet veel op en na enkel trucs te geprobeerd te hebben in het eindspel werd het remise. Tom Westhof had ook een prachtige partij met voordeel, maar ook hier wist de tegenstander met remise weg te komen en liep dit uit op remise. Nog steeds een voordelige tussenstand voor DCH van 4-2, echter aan de eerste borden werd het moeilijk voor onze zijde.

Jaap de Vries had een oppervlakkige partij en het resulteerde in gelijkspel. En hoe gelijk de strijd op ging is te zien aan de remises, want ook Arnoud de Greef speelde remise. Rodier Evers moest alle zeilen bijzetten om niet kopje onder te gaan en speelde even als zijn voorgangers gelijk. Stand ondertussen 7-5.

Ben Okken kwam in het eindspel steeds meer onder druk te staan en kon het op laatst niet meer bolwerken en verloor uiteindelijk door een overmacht positie van zijn tegenstander. Aan het eerste bord zat Klaas Veldstra nog te vechten voor een punt en uiteindelijk nadat zijn opponent inzag dat het niet meer te winnen was werd besloten tot remise. Eindstand 8-8 en daar mee staat DCH vijfde met 5-6 in de Gelderse hoofdklasse.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 11: Han van beek - Jaap Vos 0-2, Jan Bosch - Erik Brummelman 2-0, Gerrit Halfman - Wim Eijkelkamp 1-1, Jan Luiten - Theo Ortsen 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Arnoud de Greef 7-11, 2. Harry Vos 6-9, 3. Jaap Vos 6-9.
Groep B: 1. Jan Luiten 7-9, 2. Gerrit Halfman 7-9, 3. Jan Bosch 6-8.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie