Quintus HS1 had aan jong Minerva geen tegenstander

HENGELO – Teams van Handbalvereniging SV Quintus handbalden op zaterdag 16 en zondag 17 november hun wedstrijden. Zaterdagavond behaalden de Heren 1 in Gaanderen forse winst tegen een erg jong Minerva.

Op zaterdagmorgen 16 november reed Quintus D1 naar Terborg, voor een wedstrijd tegen Minerva D2. Het werd een beetje een onrustige wedstrijd. Toch ging het de hele wedstrijd gelijk op en door een aantal breakouts bleef Quintus voorsprong. Keepster Chantal viel goed in voor Ruben, de verdediging was goed en het team kwam tot scoren. Uitslag 15-17.

Heren 2 speelde zaterdagavond uit bij Donar/Olympia te Hengelo Overijssel. De mannen van Quintus begonnen aanvankelijk goed aan de wedstrijd en het leek een spannende pot te gaan worden. Echter, in de loop van de eerste helft werden een aantal cruciale kansen gemist en verslapte het spel waardoor Donar onnodig snel uitliep. Ruststand 15-6. Na rust herpakte Quintus zich aardig, kon goed mee met het spel van Donar, maar de achterstand was al te groot. De punten bleven alsnog in het Overijsselse Hengelo, 26-16.

Zaterdagavond speelde Quintus HS1 in Gaanderen tegen Minerva HS1. Minerva kwam met een erg jong team op de proppen, dat enkel in de eerste tien minuten nog tegenstand kon bieden. Ondanks dat de gehoopte maximale afstraffing uitbleef, werd de wedstrijd soepeltjes uitgespeeld. Quintus nam de punten mee via een 19-36 overwinning.

Zondag 17 november speelden Heren B1 thuis tegen Achilles. Flitsend ging Quintus van start en had steeds een voorsprong van vier punten. De verdediging van de Hengeloërs stond goed, al was de aanval soms iets te slordig. Achilles kwam langszij kwam in de laatste vier minuten. Quintus deed er nog een tandje bij en scoorde een paar mooie doelpunten. Winst voor Quintus 22-18.

Quintus HA1 speelde deze zondag thuis tegen Duiven. Winst was noodzakelijk om de derde plek te verstevigen. Het team begon veel te slap. Er was wel een constante voorsprong, maar aanvallend was het te slordig en verdedigend werd er te weinig uitgedeeld. Ruststand 10-9. De tweede helft werd een gaatje geslagen, maar Duiven kwam weer terug waardoor het eind spannend werd. Een nipte winst: 20-19.

Quintus E1 speelde in Winterswijk tegen HCW E2. Ondanks dat er geen wissels waren, gingen de Hengeloërs vol overgave van start. Dit leidde al snel tot een voorsprong, dat bij rust opgebouwd was naar 1-8. Ook in de tweede helft bleef het spel verzorgd en werden de aanvallen beloond met mooie goals. Verdedigend stond het wederom als een huis en na 40 minuten spelen stond er een welverdiende 1-12 score voor Quintus E1 op het bord.

Dames B1 speelde een wedstrijd tegen Minerva. Het was een erg spannende pot met een gelijkwaardige tegenstander. Hele wedstrijd van beide kanten mooie aanvallende acties en een goede verdediging. Helaas scoorden de Quintusdames in de laatste drie minuten niet en Minerva wel. Eindstand 17-13.