DVO DS1 blijft wisselvallig presteren

HENGELO - De dames van DVO DS1 hebben ook hun derde thuiswedstrijd verloren. Na een 0-2 achterstand tegen Longa DS1 te hebben weggewerkt gingen ze uiteindelijk toch met een 2-3 nederlaag van het veld. Desondanks blijven ze op een vierde positie op de ranglijst staan.

In de eerste twee sets leek het er niet op dat DVO een punt zou veroveren. Tegen een zeer jong en talentvol Longa uit Lichtenvoorde liep het bij de thuisclub voor geen meter. In de eerste set bleef het tot 13-13 nog gelijk opgaan, maar daarna liep Longa door een sterke opslagserie, waar DVO geen vat op had, uit naar 13-24 en werd de set verloren met 15-25.
De tweede set was nauwelijks beter en keek DVO met 4-11 al snel tegen een grote achterstand. Tegen een fris spelende tegenstander bood DVO maar slap verweer en zat er weinig gevaar in de aanvallen. Ook deze set ging dan ook met 16-25 naar Longa.
Na wat omzettingen door trainer Frans Jordens begon het in de derde set plotseling beter te lopen. DVO pakte direct een voorsprong en dat gaf vertrouwen om het team aan de andere kant van het net wel goed aan te pakken en met meer energie onder druk te zetten. DVO sloeg een gat van zeven punten en wist deze tot het eind vast te houden. De goed spelende Harmke Schennink sloeg het beslissende punt bij 25-20 binnen waardoor er weer hoop was op een goede afloop.
De vierde set verliep erg spannend en was attractief voor het talrijke publiek. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. DVO scoorde veel door het midden, een sterk wapen dat veel te weinig wordt gebruikt. Na 21-21 pakte DVO een paar puntjes voorsprong, mede door twee knappe reddingen van Marie-Christine Lankhorst en Floor Melgers die een punt opleverden. Met 25-22 won DVO de set en stond het gelijk in sets: 2-2.
Vaak is het bij volleybal dan zo dat de ploeg die terugkomt van zo'n achterstand d'r op en d'r over gaat en de beslissende vijfde set weet te winnen. Dat was nu ook de verwachting, temeer omdat Longa niet meer zo fris en scherp oogde als in de eerste sets. De Hengelose meiden pakten deze kans echter niet. Het verloop van de set was het seizoen in een notendop met pieken en dalen. Al snel keek DVO tegen een 0-5 achterstand aan, maar kwam goed terug tot 5-5. En elke keer als iedereen denkt dat DVO doorstoomt, is er weer een terugval. Bij 5-10 leek het weer kansloos om toch terug te komen tot 9-10. Tot 12-13 was het spannend, maar de laatste punten gingen naar Longa, zodat met 12-15 het beslissende punt naar Lichtenvoorde ging. De 2-3 nederlaag leverde wel twee punten op en dat was al meer dan na twee sets op was gerekend, maar net als de vorige thuiswedstrijd liet DVO het initiatief teveel aan de tegenstander waardoor het tegen onnodig verlies aanliep.

Na een vrije zaterdag zijn er in december winstkansen tegen drie teams die lager geklasseerd staan: zaterdag 30 november uit tegen LIVO DS1 (16.00 uur, sporthal Triominos in Duiven), 7 december thuis tegen Boemerang DS1 (17.45 uur, sporthal De Kamp) en 14 december uit tegen AVIOR DS2 (20.00 uur, sporthal Schalkhaar te Schalkhaar).