Nationale Competitie dammen

HENGELO - In de derde ronde van de Nationale Competitie speelden de drie teams van DIOS allen thuis bij Cafe Spilman in Beltrum. Het eerste team ontving in de hoofdklasse A, DES uit Lunteren. Arnoud de Greef behaalde een voortreffelijke remise, maar zijn team ging flink onderuit tegen de kampioen kandidaat met 6-14. DIOS 1 staat nu vijfde met 3-4.

Het tweede team ontving TCT/Salland CT die zich dit seizoen heeft versterkt om kampioen te worden in deze tweede klasse B. Het werd dan ook een spannende strijd waarbij uiteindelijk DIOS 2 won met 11-9. Harry Vos bracht zijn team enigszins in de problemen door een grote fout, maar dat werd hersteld door de teamleden.
Het derde team had het zwaar te kampen met DEZL uit Laren. DIOS 3 kwam eerst achter, maar wist tijdens de strijd terug te komen. Aan het eind kwamen ze toch iets te kort doordat er wat spelers punten lieten liggen. Jaap Vos speelde gelijk. Eindstand 8-12.
In deze zelfde klasse speelde DUO 2 uit Doetinchem thuis tegen Witte van Moort 3 uit Westerhaar. Het werd een dikke overwinning voor Doetinchem van 18-2. Jaap de Vries, Ben Okken en Rodier Evers noteerden alle drie een twee. DUO 2 staat boven aan met 3-6 evenals DIOS 2, maar met wat minder bordpunten.

DCH 2 uit vorm
Het wil het tweede team van DCH maar nog niet lukken om een wedstrijd te winnen. Nou was het in de vierde ronde tegen koploper ADC uit Aalten ook niet makkelijk om winst te behalen, maar kansjes waren er wel. Jan Bosch trof een sterke tegenstander die ook wel mee kan doen in de Gelderse hoofdklasse, dus dat hij een schijf verloor in het middenspel was niet zo verwonderlijk. En uiteindelijk verloor hij ook op positie doordat hij een schijf miste. Nog niets aan de hand. Theo Ortsen had twee schijven voor in het eindspel, maar was iets te zuinig aan zijn schijven en dat draaide uit op een 1 om 3 en het werd remise. Toen ook Gerrit Halfman zich niet meer uit een benard eindspel wist te spelen, leed hij een schijf verlies zonder enige compensatie in zijn spel en ook voor hem ging het kaarsje symbolisch op het bord uit.
ADC stond met 1-5 voor en daar kon Jan Luiten niets meer aan doen. Hij had nog wel licht voordeel aan het eind van zijn partij, maar kwam niet verder dan remise. Eindstand 2-6 en DCH 2 blijft onderaan staan met 4-1 in de tweede klasse regio Oost Gelderland. Over twee weken weer een herkansing.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 10:
Wim Eijkelkamp - Henk Lansink 1-1, Han van Beek - Gerrit Kreunen 0-2, Klaas Veldstra - Arnoud de Greef 1-1, Erik Brummelman - Jaap de Vries 0-2, Harry Vos - Rodier Evers 0-2.

Standen:
Groep A: 1. Arnoud de Greef 7-11, 2. Harry Vos 6-9, 3. Jaap Vos 5-7.
Groep B: 1. Jan Luiten 6-9, 2. Gerrit Halfman 6-8, 3. Jan Bosch 5-6.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113.