Accordeon-harmonica festival

HEELWEG - Zondag 17 november organiseert de Varsseveldse Akkordeon Vereniging haar achtste accordeon-harmonicafestival bij Zalencentrum De Radstake aan de Twenteroute 8 in Heelweg. Aanvang 11.00 uur.

De accordeongroepen, harmonicagroepen en individuele spelers komen uit alle hoeken van het land, zoals Accordeon Vereniging Amady, Plucker Muzikanten, Die Gies'ntaaler Mander, Akkordeon Orchester Heider Spielgruppe, de Vielharmonica's uit Bocholt, Johan Smith, De Trekkebuuls, Duo Peter und der Wolf, de Tiroler muzikanten, Die Haldensteirer en vele anderen.
Het belooft weer een geweldige middag te worden met zeer uiteenlopende muziek. Van vrolijke feestnummers tot concertmuziek en dit alles verdeeld over vier zalen waar van 11.00 uur tot 17.00 uur non-stop muziek ten gehore wordt gebracht. Voor de vrije spelers zijn extra ruimtes gereserveerd, zodat die ook aan hun trekken komen. De middag wordt omstreeks 16.30 uur op een bijzondere wijze afgesloten met een gezamenlijk nummer voor accordeon, keyboard en harmonica. Dit nummer is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Feico van Soest, de dirigent van VAV. Na afloop kan men, tegen betaling, gebruik maken van een stamppottenbuffet dat opgeluisterd zal worden met een bijzonder optreden.
Entree 5 euro. Voor meer informatie, bel 06 – 10368140 en de website www.vav-accordeon.nl.