Makkelijke middag DVO DS1

HENGELO - De volleybalsters van DVO DS1 wisten de klus tegen SSS D2 in Barneveld snel te klaren. Met 0-4 werd de tegenstander overtuigend van het veld geveegd.

Vooraf was weinig bekend over het team aan de andere kant van het net, alleen dat ze laatste op de ranglijst stonden. Dat wil niet altijd zeggen dat zo'n ploeg altijd zomaar opzij gezet kan worden. Het risico is al snel dat de concentratie verloren gaat en men meegaat in het slechte spel.
In de drukke sporthal De Meerwaarde in Barneveld was daar tegen SSS D2 geen sprake van. In een eenzijdig duel was DVO DS1 veel sterker en kwam nooit in de problemen. De setstanden 15-25, 11-25, 14-25 en 14-25 spreken boekdelen. Alleen in de tweede set keken de Hengelose meiden heel even tegen een 5-2 achterstand aan. Verder speelden ze een stabiele wedstrijd en konden zich volop uitleven tegen deze zwakke tegenstander. In elke set waren wel een paar serve-series te noteren zodat SSS steeds snel tegen een grote achterstand aankeek. Het gaf trainer Frans Jordens de gelegenheid alle speelsters minuten te laten maken.

Door de vijf punten steeg DVO naar een keurige vierde plaats en heeft intussen al zoveel afstand genomen van de onderste plaatsen dat het voorzichtig naar boven kan kijken. De bovenste twee liggen al ver voor, maar wellicht kan de ploeg, gesponsord door Autobedrijf Melgers, nog de achtervolging inzetten.

Zaterdag 16 november een kans op de eerste thuisoverwinning in de streekderby tegen Longa DS1 uit Lichtenvoorde. In sporthal De Kamp zal om 17.45 uur de strijd worden aangebonden tegen deze volgens de ranglijst gelijkwaardige tegenstander, zodat het een spannende pot kan worden.