Minder goede week voor dammers DCH

HENGELO - Deze week speelde het tweede team in de tweede klasse regio Oost Gelderland tegen het tweede provinciale team van DIOS in Beltrum. Een goede kans voor DCH 2 om een wedstrijd te winnen gezien de sterkte van de beide teams. Alleen lukte het hen echter niet. Jan Luiten maakte een behoorlijke misser daar en kon al vlot een nul aan zijn uitslag toevoegen.

Gerrit Kreunen en Theo Ortsen kwamen in hun partijen ook niet verder dan remise dus leek DCH 2 op een derde verlies af te streven. Wim Eijkelkamp wist daar toch nog de eer voor Hengelo veilig te stellen en behaalde een fraaie overwinning en bracht de eindstand daar mee op 4-4. DCH 2 staat nu met 3-1 op de vierde plek van de zes teams. DCH 2 mag donderdag 7 november thuis tegen ADC uit Aalten.

Het eerste team speelde in Lent tegen de koploper DCL. DCH verzuimde hier achteraf gezien om met de winst naar huis toe te gaan. Met een mooie damzet wist Rodier Evers zijn opponent te verrassen en daarna goed uit te spelen. Hiermee wist hij de score voor DCH positief te openen met 0-2.

Na verloop van tijd kwam DCL op gelijke hoogte toen Ben Okken zich iets had verrekend en verloor. En vervolgens nam DCL de leiding, en ook stevig in handen doordat zij de partijen tegen Jaap de Vries, Tom Westhof en Jaap Vos in hun voordeel wisten te beslissen en daarmee kwam DCL voor met 8-2. De laatste twee gaven echter remise volledig uit handen. Tom wikkelde zijn partij net iets verkeerd af en verloor daardoor in plaats van remise. Jaap maakte het nog gekker door een schijf te slaan en geen 'zetcontrole' te doen. Hij zette zijn dam 'los' en de tegenstander sloeg vervolgens er alles af.

Maar, DCH kwam terug door mooie overwinningen van Arnoud de Greef en sterk positiespel van Klaas Veldstra die daarmee won. Het werd 8-6. Harry Vos zat als laatste nog te worstelen om winst te vinden, maar dit lukte hem niet en was enigszins tevreden met remise gezien zijn partij. Hierdoor verloor DCH net met 9-7. DCH staat nu vijfde in de Gelderse hoofdklasse met 4-5 en speelt 14 november thuis tegen WDC uit Winterswijk.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 9: Theo Ortsen - Han van Beek 1-1, Gerrit Kreunen - Gerrit Halfman 2-0, Wim Eijkelkamp - Jan Bosch 0-2.

Standen: Groep A: 1. Harry Vos 5-9, 2. Arnoud de Greef 6-10, 3. Jaap Vos 5-7.
Groep B: 1. Jan Luiten 6-9, 2. Gerrit Halfman 6-8, 3. Jan Bosch 5-6.

Volgende wedstrijden
DCH 2 mag donderdag 7 november thuis tegen ADC uit Aalten.
DCH speelt 14 november thuis tegen WDC uit Winterswijk.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie