DVO DS1 laat punten liggen

HENGELO - Na enkele goede resultaten in uitwedstrijden leek de tijd rijp voor de eerste thuisoverwinning voor DVO DS1. Tegen het lager geklasseerde Esch Stars DS1 vermeldde de NeVoBo de prognose van 3-1. Het pakte anders uit. DVO gaf een 2-1 voorsprong weg en liep tegen een 2-3 nederlaag op waardoor DVO in de middenmoot blijft hangen.

Al in de eerste set bleek dat de dames uit Vasse stuggere tegenstand boden dan verwacht. DVO nam weliswaar steeds een kleine voorsprong maar slaagde er maar niet in om verder uit te lopen dan twee punten. DVO speelde te slordig om de Tukkers de wil op te leggen, waardoor er te weinig gevaar in de aanvallen school om het de sterke verdediging moeilijk te maken. Tegen het einde van de set kwam Esch Stars langszij en ging het een poosje gelijk op. Na 23-23 ging DVO door een foute opslag en een smash in het blok alsnog onderuit en was de eerste set voor Esch Stars.

DVO had in de

uitwedstrijd

tegen Esch

Stars een vijfde

set nodig voor

de beslissing

In de tweede set was DVO erop gebrand om een en ander recht te zetten en begon voortvarend. Via 5-0 en 8-1 stond het al snel 13-2 en leek de set beslist. Daarna wist Esch Stars de achterstand wat te verkleinen, maar met 25-18 was de stand in sets weer gelijk en was alles weer open.

In de derde set keek DVO lange tijd tegen een kleine achterstand aan, maar wist na de 11-15 goed terug te vechten. Een 16-19 achterstand werd keurig omgebogen tot een 21-19 voorsprong. Ondanks twee missers van de scheidsrechter waardoor Esch Stars weer op gelijke hoogte kwam, wist DVO ook deze stand met 25-23 te winnen.

De prognose kwam in het verschiet, in de vierde set leek het alleen een kwestie van erop en erover. In een andere opstelling stokte het ritme echter. Binnen de kortste keren stond DVO op een onoverbrugbare achterstand en was het te laat om de schade te repareren. Met 14-25 ging de set kansloos verloren en was

Ook in de vijfde set vocht DVO vooral tegen zichzelf en speelde het zonder overtuiging. Even leek het nog spannend te worden bij 9-10, maar daarna pakte Esch Stars met 9-15 het derde setpunt.

Hiermee ging de tweede thuiswedstrijd verloren evenals de aansluiting met de subtop. DVO DS1 staat op de vijfde positie met 14 punten uit 5 wedstrijden.