Mark Wassink Nederlands kampioen Enduro in de E3 categorie. Foto: Henk Teerink
Mark Wassink Nederlands kampioen Enduro in de E3 categorie. Foto: Henk Teerink Foto:

Mark Wassink Nederlands kampioen Enduro E3

VORDEN/HARFSEN - Een goed georganiseerde Enduro, deze keer bij de Harfsense motorclub de H.A.M.A.C. De weersomstandigheden waren geweldig en de zon liet zich goed zien. De temperatuur was zomers warm en de meeste rijders hadden de jas niet nodig zaterdag 26 oktober. Door de ruime rijtijden kon iedereen rustig parkeren en genieten van de felle strijd om de seconden in alle proeven. In de E3 wisselden V.A.M.C. clublid Mark Wassink en Thierry Pittens elkaar aan de leiding af. Totdat Mark in de laatste drie proeven er elf seconden afreed en daarmee aan de finish drie seconden overhield. Daarmee pakte hij zowel de winst als de titel in de E3 klasse.

Vordenaar Thijs Bulten heeft volgende week de moeilijke opdracht in Zelhem om zijn voorsprong van drie punten te behouden. Mocht Thijs dat lukken dan wordt hij de nieuwe kampioen in de E1 categorie.

De uitslagen van de verschillende klassen van de winnaars en clubleden van de V.A.M.C. en regionale rijders is als volgt:
Winst voor Lars Griekspoor in de E1 met Thijs Bulten op een goede tweede plaats. Bjorn Sloot werd derde en Jan Willem Arendsen werd achtste. Ceriel Klein Kromhof was de snelste man in de E2. Bas Klein Haneveld en Erwin Plekkenpol werden vijfde en tiende. Mark Wassink was iedereen te snel af in de E3 categorie en werd de verdiende kampioen in deze klasse.
Bij de EV40 is Alex van den Broek het hele seizoen al onverslaanbaar. Peter Bergsma uit Hummelo heeft het rijden nog steeds niet verleerd en werd derde.
Winst voor Jarno van Zandbergen in de N1 en Bjorn Wisman, Koen Jaaltink, Bram Bulten en Chiel Jaaltink werden vierde, 14de, 16de en 17de. Wesley Aaldering eindigde als tweede achter winnaar Lars Rietman in de N2 klasse. Niels Beck, Tom Berends en Bob Keurentjes gaven elkaar niet veel toe en werden 14de, 16de en 18de bij de N3. Jordi van Dijk pakte de winst.

Stefan Harkink pakte wederom de winst bij de NV40. Gerben Lieverdink en Richard Enzerink eindigden achter elkaar als 27ste en 28ste. Kees Koolen eindigde achter in het veld als 27ste bij de NV50. Kees Zuidhof was hierin de snelste man. Bij de hobbyklasse was Sven Holtman onverslaanbaar. Marten Zilvold, Peter Berenschot, Frank Theunissen, Eric Lieverdink en Chiel Heusinkveld reden voor wat ze waard waren en werden zevende, 15de, 18de, 20ste en 21ste.

Zaterdag 2 november is er de 41ste Jan van Beekrit rondom Zelhem. De Zelhemse auto en motorclub nodigt dan ook elke liefhebber uit om bij een van de proeven te komen kijken. Het is de laatste ONK Enduro van dit seizoen.


www.zamc.nl