Prachtige starts met de voorwielen in de lucht. Foto: Henk Teerink
Prachtige starts met de voorwielen in de lucht. Foto: Henk Teerink

Met 105 inschrijvingen middag mooie motorsport

Clubcross Hamove

HENGELO - Zondag 27 oktober werd de tweede clubcross van de Hamove gereden. De Hamove heeft elk jaar een clubcross in het voorjaar en het najaar. De meeste rijders rijden hier hun laatste wedstrijd van het seizoen. Nadat vorige week de clubcross werd afgelast met de slechte weersomstandigheden werd het evenment een week verplaatst. Het weer speelde nu goed mee ondanks dat het wat frisser was als de dagen ervoor. De Hamove medewerkers hadden een prachtig geprepareerd circuit aangelegd.

Over deelname had men niet te klagen want er waren maar liefst 105 inschrijvingen. Vanuit buiten de regio weten ze de gezellige clubcross van de Hamove al te vinden. In de diverse klassen werden vele heats gereden en op het eind van de middag waren er de finales. De wedstrijden waren meer dan het aanzien waard. Het publiek kreeg een middag mooie motorsport voorgeschoteld door de deelnemers.

Stijn Sloot was de grote winnaar in de brommerklasse. Joey Puthaar wist Wim Theunissen achter zich te houden en ze mochten samen met Stijn Sloot het podium beklimmen. Julius Dahlhaus wist de winst naar zich toe te trekken in de jeugdklassen. Joris Coonen en Daan Pennings werden tweede en derde in de einduitslag. Aan Luc van Lenning kon niemand tippen. Hij was veruit de snelste rijder bij de quads. Twan Veenink en Daan van Campen vochten voor de andere podiumplaatsen. Veenink hield Van Campen knap achter zich en werden tweede en derde. Sem Leferink en Damian Pastoor waren onverslaanbaar bij de zijspannen en hielden Nika Sesink en Tim Leferink achter zich. Grada Hietbrink en Erwin Jansen werden na een prachtige wedstrijd derde. Bas Nijhof, Cyriel Kornegoor en Jules Fontijn domineerden de hobbyklasse en finishten in deze volgorde. Volop strijd was er in de wedstrijdklasse en de mannen wilden elkaar niets toegeven. Toch was het Marco Leerink die er met de winst vandoor ging. Een prachtige tweede plaats was er voor Ruben Koskamp die Jarno Aalders het nakijken gaf.

Circuit omroeper Hans Veenink voorzag het publiek van goed en mooi commentaar tijdens de wedstrijden. De Hamove bedankte alle medewerkers en grondeigenaren voor hun medewerking. Zonder hen allen is het niet mogelijk om deze wedstrijd aan het Kieftendorp te organiseren, aldus een bestuurslid van de club.