Quintus Dames Senioren 1 behaalt
eerste winstpunten

HENGELO – Met alleen Heren B die uit speelden, was het met zeven teams van SV Quintus die thuis handbalden een drukte van belang in Sporthal de Kamp in Hengelo op zondag 27 oktober. De dames en heren senioren en de D1 behaalden winstpunten. Heren A speelde gelijk.

Quintus Heren B speelden in Sporthal Kermisland, Arnhem tegen Udi 1896 HB1. Op voorhand een lastig potje voor Quintus. Dat dachten ze in Arnhem ook, maar het ging even anders. De jongens boden goed partij doordat de 6-0 verdediging stond als een huis en de keeper had een hele goede dag. Daardoor werd Udi een beetje gefrustreerd. Ruststand 9-9. Helaas kon het team uit Hengelo het niet volhouden tegen een behendige en slimme ploeg. Met opgeheven hoofd naar huis, helaas zonder punten. Eindstand 20-16.

De E-jeugd van Quintus speelde thuis tegen UGHV uit Ulft. De jongens en meiden van Quintus zetten zich goed in, maar bleken nog niet opgewassen tegen de sterkere spelers van UGHV. Bij rust was het 1-9. In de tweede helft werd er goed doorgespeeld. Quintus bleef strijden en in de laatste seconden werd er zelfs nog gescoord. De uiteindelijke winnaar was UGHV met 3-16.

Dames B moest tegen Reflex. Er kwamen van de Quintuskant een paar mooie aanvallen en er werden mooie wissels gelopen. Jammer genoeg was dit niet goed genoeg. Quintus verloor met 10-18.

Dames Senioren 1 mocht tegen Reflex uit Varsseveld spelen. Er werd goed gecommuniceerd in de verdediging en vanaf de opbouw en cirkel werden mooie doelpunten gemaakt. Na de rust (7-4) stormde Quintus door en ondanks mooi toneelspel bij Reflex bleven de doelpunten vallen voor Quintus. De eerste winst is behaald met 19-7.

Het tweede Heren Seniorenteam speelde de wedstrijd tegen HCW HS1. Eindstand 17-20.

Heren Senioren 1 trad aan tegen Zwolle H1. Beide ploegen waren op dat moment nog ongeslagen dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden. Quintus begon de wedstrijd goed en kwam al vroeg een aantal punten los van Zwolle. Dit resulteerde in een ruststand van 15-12. In de tweede helft denderde de fysieke en snelle wedstrijd even hard door, maar werd het verschil tussen Quintus en Zwolle steeds iets groter. Uiteindelijk bleek Quintus toch een maatje te groot voor Zwolle en blijft Quintus ongeslagen. Eindstand: 27-21.

In de wedstrijd tussen Quintus D1 en Udi 1896 D1 ontbrak Mirthe. De wedstrijd begon vrij rustig, Udi probeerde aan te vallen, maar door balverlies scoorde Lasse al snel het eerste doelpunt. Het ging hartstikke goed, de oudere spelers gaven de jongere spelers aanwijzingen en zo speelden ze mooi samen. Ruben heeft goed gekeept en veel ballen eruit gehouden. Het was een leuke wedstrijd. Winst voor Quiintus, 13-10.

De Heren A-Jeugd moesten tegen UGHV, de kampioen van vorig jaar en een tegenstander met veel schotkracht. Met een defensief middenblok moest de tegenstander worden afgestopt en dat lukte goed. De wedstrijd ging gelijk op met een ruststand van 11-11. De tweede helft nam Quintus een kleine voorsprong maar die raakten ze vijf minuten voor tijd weer kwijt. Het bleef spannend tot het eind met een gelijkspel van 20-20 tot gevolg.