DCH walst over DZW-Warnsveld

HENGELO - In de derde ronde van de Gelderse hoofdklasse ontving het eerste team van DCH de spelers van DZW uit Zutphen-Warnsveld. Meestal zijn het spannende wedstrijden tegen DZW waarbij zij vaker aan het langste eind trokken. Beide 'toppers' van beide zijde waren er niet bij dus dat bleef ook aardig in evenwicht.

Maar nu na anderhalf uur spelen was de eerste winst voor DCH al binnengehaald door Klaas Veldstra die inviel. Hij haalde een leuke damzet uit, de tegenstander zag er geen heil meer in en gaf gelijk op. Vervolgens wist Rodier Evers de voorsprong te verdubbelen door een combinatie naar dam. Kwam daar wel mee achter, maar de dam vergoede veel, zo niet alles en won. Jaap de Vries had een gelijkwaardige partij en deelde de punten. Tussenstand 5-1.
Teamleider Harry Vos had met zijn tegenstander een fraaie, maar ook ingewikkelde stand opgebouwd waarbij Harry meer positievoordeel had en met een combinatie een schijf voor kwam. Daarna duurde het niet lang of ook hier ging de winst naar DCH. Zijn broer Jaap volgde kort daarna door op positie de partij naar zijn hand te zetten. Hiermee kwam de tussenstand al op 9-1 en de winst was al binnen voor Hengelo.
Ben Okken had een evenwichtige partij en dat werd remise. Als Tom Westhof nog iets meer tempi had overgehouden in het eindspel dan had hij dat winnend kunnen afsluiten, echter dit lukte hem nu net niet. Uiteindelijk moest Eddy Hoebink het in het eindspel door overmacht van zijn opponent opgeven. Hij had een dam gehaald ten koste van een paar schijven en ging daar iets te laconiek mee om, vandaar het verlies. Eindstand 11-5 winst voor DCH.

Afgelopen week werd in Amersfoort het Amersfoorts Open toernooi gespeeld. Arnoud de Greef had zich daarvoor ingeschreven in een zwaar bezet deelnemers veld van 54 spelers. Arnoud ging moeilijk van start met twee nederlagen, maar herstelde zich in de loop van de week en kwam uit in het middenveld met 7-8 volgens het Zwitsers systeem.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld in ronde 8:
Arnoud de Greef - Jan Bosch 0-2, Rodier Evers - Henk Lansink 2-0, Gerrit Kreunen - Jaap Vos 0-2, Theo Ortsen - Klaas Veldstra 2-0, Han van Beek - Wim Sloetjes 2-0, Jan Luiten - Gerrit Halfman 1-1.

Standen: Groep A: 1. Harry Vos 5-9, 2. Arnoud de Greef 6-10, 3. Jaap Vos 5-7. Groep B: 1. Gerrit Halfman 5-8, 2. Jan Luiten 6-9, 3. Jan Bosch 4-4.

Voor wie eens wil kijken of meespelen, komt naar de clubavond. DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen en uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

kndb.nl nationale competitie